avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita - incetare activitate
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita - incetare activitate

buna seara,

am pierdut un proces in care s-a cerut incetarea activitatii de la un punct de lucru. dupa multi ani si tergiversari, instanta a decis, irevocabil, incetarea activitatii la punctul de lucru. am primit instiintare de executare silita a deciziei instantei. intrebarea mea este legata de modul in care se va desfasura aceasta executare, avand in vedere ca nu s-a cerut si obtinut in instanta radierea punctului de lucru ci doar incetarea activitatii la punctul de lucru.
vine curand ziua in care apare executorul la usa imobilului (proprietate personala a subsemnatului) si sunt foarte interesat sa stiu ce va face. cum va pune in aplicare aceasta decizie. am fost "amenintat" ca va scoate din apartament mobilierul care apartine firmei si lucrurile care tin de firma. cum va decide ce si cui apartine, dat fiind faptul ca lucrurile (mobilier, calculatoare, acvariu cu pesti, etc) nu sunt si nu figureaza nicaieri in actele de inventar ale firmei in cauza. singurul "lucru" care apartine firmei poate sa fie stocul de marfa inca existent.

Multumesc pentru sfaturi/recomandari.

PS: este recomandat sa am si avocatul prezent in ziua fatidica? banuies ca da.
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 21:27, 23 Februarie 2012
nu stiu exact situatia avand in vedere ca nu cunosc dispozitivul hotararii judecatoresti. presupun ca daca efectuati activitati ce tin de CAEN-ul firmei veti fi amendati iar daca folositi anumite obiecte care sunt folosite pt activitate, cum ar fi : mobilier dedicat, case marcat, eu stiu ce alta aparatura poate fi confiscata ....
hotararea judecatoreasca dispune incetarea activitatii de la punctul de lucru, fara radierea acestuia (s-a cerut initial si a fost respins de catre judecatorul de la fond, partea adversa renuntand la aceasta cerere). mobilierul dedicat este compus din niste birouri de pal, care, repet, nu se afla in patrimoniul firmei, ele fiind construite de mine cu multi ani in urma si aduse in apartamentul cu pricina. se pot confisca bunurile firmei, stocuri de marfa?!? in baza carui drept/lege; se poate dispune confiscarea unor marfuri si apoi ce se intampla cu ele mai exact? cine le plateste, cine achita furnizorii, le ia executroul si pleaca cu ele acasa?
se poate confisca orice este contrar hotararii judecatoresti, aici in practica exista si un grad de subiectivitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl-d infiintare/ desfasurare activitate CRAZYMOUSE CRAZYMOUSE In primul rand doresc sa le multumesc celor ce or sa-mi raspunda la cateva nelamuriri despre infiintarea unui SRL-Deputant. 1. doresc sa infiintez un srl-d ... (vezi toată discuția)
Comisionari - probleme cu politia MolnarV MolnarV Buna ziua, va rog frumos am nevoie de indrumare si de cateva sfaturi legate de problemele cu care se confrunta o societate comerciala la care lucrez. Aceasta ... (vezi toată discuția)
Credeti ca pot sa incetez activitatea pe firma si sa-mi deschid alta? bgeorgeta bgeorgeta ca administrator unic al unei firme, pot sa incetez activitatea firmei si sa-mi fac alta?....cum trebuie sa procedez?....multumesc anticipat!:\"> (vezi toată discuția)