avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale credeti ca pot sa incetez activitatea pe firma si ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

credeti ca pot sa incetez activitatea pe firma si sa-mi deschid alta?

ca administrator unic al unei firme, pot sa incetez activitatea firmei si sa-mi fac alta?....cum trebuie sa procedez?....multumesc anticipat!:">
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 14:57, 22 Octombrie 2009
Activitatea firmei o puteti inceta definitiv prin lichidarea si dizolvarea ei.
Mai exista suspendarea activitatii firmei care poate fi pe o perioada de maxim 3 ani.
Puteti sa va deschideti alta firma, chiar daca sunteti asociat unic si administrator al acesti firme, insa veti avea nevoie de inca( minim) un asociat.
Practic dvs. nu puteti fi asociat unic decat intr-o singura firma.
pentru ca societatea sa-si inceteze activitatea prin lichidare sau dizolvare, trebuie sa indeplineasca anumite conditii?.......Imi puteti spune ce are de facut?
In principiu tot ce aveti de facut este sa va pregatiti pshihologic pentru controlul de fond , control la care inspectorii fiscali in mod sigur o sa gaseasca mici nereguli ca sa va poate da amenda .

Luati legatura cu un lichidator , si vedeti ce tarife are , pentru ca din pacate costa mult mai mult "sa inchizi " o firma decat sa "o deschizi " .

Daca aveti stoc de marfa o sa va iasa tva de plata , etectera .

Mai depinde si de ce bilantul firmei .
Lichidarea si dizolvarea unei societati comerciale sunt 2 lucruri diferite.
Scopul dvs este sa radiati societatea comerciala, pentru acest lucru firma trebuie dizolvata, lichidata si apoi radiata.
Daca nu aveti datorii catre stat sau catre terte persoane nu o sa intampinati probleme, doar ca dureaza putin mai mult.
Radierea presupune parcurgerea a 2 etape si aveti nevoie de certificat fiscal din care sa rezulte ca nu aveti datorii la stat, precum si de un bilant pe 0.
Se depune hotararea AGA la ORC care o trimite la MO spre publicare, iar in termen de 30 de zile de la data publicarii se merge din nou la registru.
In aceata varianta se va face dizolvarea concomitent cu lichidarea si nu este nevoie sa numiti un lichidator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare firma doinaradicof doinaradicof Buna ziua, Am o societate comerciala infiintata in 2007., cu sediul social in Slobozia, jud Ialomita. Am desfasurat cateva luni de activitate iar in august ... (vezi toată discuția)
Vanzare / lichidare srl asociat unic fara activitate xxgeoxx xxgeoxx Doresc ajutor juridic, in Bucuresti, pt vanzare / lichidare SRL, asociat unic, fara activitate, cod CAEN 521 ( comert cu amanuntul in magazine ... (vezi toată discuția)
Radiere,dizolvare,lichidare ContSters135817 ContSters135817 Sal.Imi puteti spune si mie care este diferenta dintre lichidare,dizolvare,radiere?Am o societate infintata in 2007 cu care nu am desfasurat nicioodata nicio ... (vezi toată discuția)