avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare nume
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare nume

Buna seara eu trebuie sa ma duc sa-mi refac buletinul care mi-a expirat,intrebare mea este,imi pot schimba numele
Adica in numele mamei mele(daca da ce trebuie sa fac)
Sau in numele bunici mele (daca da ce trebuie sa fac)

Sau alta modalitate de a imi schimba numele,Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 15:06, 26 Februarie 2012
singura modalitate de a schimba numele este prin hotarare judecatoreasca. nu are nicio legatura cu buletinul sau data expirarii
Inteleg,dar daca ma ia bunica mea in spatiu?
Si hotararea judecatoreasca cat dureaza ?
Si ce acte imi trebuie ?

Multumesc.
Schimbarea numelui se poate face doar daca aveti motive temeinice pentru a cere acest lucru. Puteti citi aici:
www.avocatnet.ro/content/art...
care sunt motivele considerate intemeiate pentru a vi se aproba o astfel de cerere.

Procedura nu implica hotarare judecatoreasca. Se depune o cerere la SPCLEP - Starea civila a primariei localitatii de unde sunteti, care este analizata de seful serviciului si de primar.
Daca cererea este aprobata, extrasul din cererea de schimbare a numelui se publica in Monitorul Oficial Partea a III-a iar dupa publicare se face un dosar cu o serie de acte pe care le gasiti la link-ul pe care l-am pus mai sus.
Durata nu v-o poate spune nimeni, insa nu cred ca poate fi mai mica de 2 luni.

Faceti-va intai cartea de identitate, ca sa puteti depune cererea aveti nevoie de ea.
Starea civila are termen de 30 de zile pentru verificari iar Consiliul Judetean 60 de zile pentru emiterea dispozitiei, deci dureaza. Daca mama dvs. a divortat si in urma divortului si-a reluat numele de fata nume care este si al bunicilor materni este OK, aveti sanse de aprobare. Mama sau eventual bunicii trebuie sa dea declaratii ca sunt de acord,va trebuie toate certificatele de stare civila(legalizate), sentinta de divort(daca este cazul), cazierul fiscal, cazierul judiciar. Sper ca nu sunteti casatorit si nu aveti copii,inca, pentru ca atunci se complica treaba.:luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui dupa 18 ani Maria1017 Maria1017 Peste 2 luni implinesc 18 ani si as dori sa trec pe numele mamei ( parintii mei sunt divortati, am fost incredintata mamei). Am si motive intemeiate : ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume simona1977 simona1977 Sunt divortata si la proces am solicitat pastrarea numelui dobandit in timpul casatoriei pentru a avea acelasi nume de familie cu cel al fiului meu.Intre timp ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui dupa divort mariosat mariosat in 2002 am divortat ,cu hotarire prin hotarire irevocabila si cu consimtamintul ambelor parti de ami pastra numele sotulAcum as dori sa renunt la numele ... (vezi toată discuția)