avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Drept informatic - domeniu web
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Drept informatic - domeniu web

Buna ziua,

Acum cativa ani am rezervat un domeniu web ( pt a nu da nume il voi denumi generic
domeniu.net ) pe care ulterior am creat un site ( comercial ) adresat clientilor externi / f putini din ro.

Dupa cateva luni de la lansare am infiintat un srl impreuna cu doi prieteni care au devenit asociati , srl care sa administreze site-ul.

Dupa circa 9 luni de activitate ei mi-au solicitat crearea unui contract de "vanzare-cumparare" prin care eu sa le vand lor 2/3 din domeniul pe care eu eram "proprietar- owner" - mai corect spus rezervand domeniul am obtinut, in cazul domeniilor web dreptul exclusiv de folosire a acelui domeniu pe toata perioada pe care l-am rezervat in numele meu.

Am semnat intre noi un contract clasic ( de o pagina ) de vanzare-cumparare prin care eu ca si "proprietar" le vindeam lor 2/3 din domeniu.net contra unei sume de bani.

Ulterior am ajuns la neintelegeri si as vrea sa inchei colaborarea cu ei. Ei se considera "proprietari" pe domeniu prin acel contract si nu vor sa isi vanda partea.

Din cate am inteles un domeniu web are un singur "owner" cu dreptul exclusivist de folosire care poate sa licentieze / sa dea un drept de folosire unei/unor alte persoane fizice sau juridice care sa gestioneze domeniul in anumite conditii trecut intr-un contract.

Ceea ce contest eu in acest moment e acel contract intitulat de "vanzare-cumparare" ca fiind incorect intocmit in sensul definitiilor legale legate de domenii / folosire.

Se poate anula / nulitatea contractului? Sau ( cel putin in romania ) totul este interpretabil si ramane valabil?

A doua intrebare:

Eu imi pot ceda dreptul exclusivist de folosire a domeniului impreuna cu site-ul ( "sa il vand" ) unei alte persoane / firme? Sau ma impiedica acel contract de "vanzare-cumparare" pe care il am cu cei doi asociati? ( in contract nu este prevazut nimic in sensul acesta ).

Ar mai trebui sa le dau banii inapoi? Care ar fi cea mai buna solutie legala in aceasta situatie?

Multumesc.

Toate bune,
AC

Toate bune,
Ciprian A,

Alte discuții în legătură

Contract comodat website florinps florinps Buna ziua, Sunt administratorul unui SRL si detin ca persoana fizica un site web. As dori sa stiu daca pot incheia un contract de comodat intre mine si SRL-ul ... (vezi toată discuția)
Domeniu web persoana fizica folosit pe srl NoNamed NoNamed Buna ziua! Am un domeniu web .ro luat inainte de infiintarea SRL-ului, pe persoana fizica. Am mai vazut alte discutii pe forum dar niciunul cu un raspuns ... (vezi toată discuția)
Domeniu .ro sa-l achizitionez ca pers. fizica sau juridica ContSters205308 ContSters205308 Buna seara doresc sa inregistrez un domeniu web, insa nu stiu care e diferenta daca i-l cumpar pe pers. fizica sau juridica. Si numele domeniului sa coincida ... (vezi toată discuția)