avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Domeniu web persoana fizica folosit pe SRL
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Domeniu web persoana fizica folosit pe SRL

Buna ziua! Am un domeniu web .ro luat inainte de infiintarea SRL-ului, pe persoana fizica. Am mai vazut alte discutii pe forum dar niciunul cu un raspuns concret asa ca deschid discutia aceasta pentru a gasii un raspuns.

Vreau sa folosesc acest domeniu web pentru magazinul online al firmei. La datele whois pe rotld.ro apar eu, persoana fizica. Pot folosii domeniul pe firma chiar daca apare o persoana fizica la datele whois, si nu am factura pe firma pentru acesta sau e obligatoriu sa transfer domeniul pe numele societatii?

Daca il pot folosii fara sa il transfer pe numele societatii, trebuie contract de comodat intre mine si societate sau il pot folosii fara nici un fel de contract?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Ana Av. Ranete , Avocat 15:38, 9 August 2023
Buna ziua,

Exact, trebuie un contract intre proprietarul site-ului (persoana fizica) care acorda dreptul de folosinta catre altcineva (SRL). Poate fi un contract de comodat, o cesiune a dreptului de a folosi acest site, un transfer de folosinta la rodtl ([ link extern ] .
este necesar fie sa cesionati domeniul firmei, fie sa-l inchiriati (contractul de comodat este bunuri corporale). aceasta fiindca firma nu poate justifica vanzarile (nu are mijloacele) si ANAF poate confisca veniturile corespunzatoare acestei activitati.
Ultima modificare: Luni, 24 Iulie 2023
adriandimitriu, utilizator
Multumesc pentru raspunsuri! Cred ca cel mai usor e sa transfer domeniul pe numele societatii la rotld.

O zi buna si o saptamana minunata!
Cu placere!
Multumesc si eu!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii despre o sc in lichidare Alex Chiciu Alex Chiciu Buna ziua. As dori sa transfer un domeniu de internet al unei firme dar care este inregistrat pe numele altei firme, cea care s-a ocupat de design acum cativa ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui magazin online just_me_12345 just_me_12345 Buna ziua! Un magazin online apartine, rezervare nume si plata a gazduirii, unei firme. Cum poate fi trecut de la acest SRL la o intreprindere individuala? E ... (vezi toată discuția)
Clauza abuziva rackem97 rackem97 Buna ziua, Clauze abuzive - https://ec.europa.eu/consumers/odr/reso ... ses_en.pdf În anul 2014, am înregistrat un domeniu printr-o companie terta, ... (vezi toată discuția)