avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Vanzarea unui magazin online
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Vanzarea unui magazin online

Buna ziua! Un magazin online apartine, rezervare nume si plata a gazduirii, unei firme. Cum poate fi trecut de la acest SRL la o intreprindere individuala? E suficient un contract de vanzare-cumparare, dupa care trebuie sa anunt pe cineva care este noul proprietar? Multumesc anticipat pentru raspunsuri!:D
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 20:42, 18 Aprilie 2011
In opinia mea face parte din fodul de comert al societatii . Sa inteleg ca este de fapt un site de vanzare produse online . Se poate transmite prin vanzare dupa mine .
Astept si opiniile colegilor.
Exact, site pentru vanzare produse...care a folosit mai mult, de fapt, pentru promovare. Trebuie facuta vanzarea-cumpararea, dar cred ca trebuie sa anunt si .... la...rotld...sau ceva de genul asta?
A mai trecut cineva prin aceste proceduri?
E vorba doar de transmiterea folosintei site-ului sau vorbim de cesiunea partilor sociale ale societatii ce detine site-ul in prezent?

In primul caz transferul se face la ro-tld, vedeti aici [ link extern ] /
Multumesc pentru raspuns! Ambele societati vor exista in continuare, doar site-ul vreau fie sa-l vindem, fie sa...transmitem folosinta. Nu stim ce este mai ieftin. Se poate face un contract de comodat? In acest caz, mai trebuie sa apelam la rotld?
Vanzarea este o forma de transmitere, nu ceva complet separat. Problema este doar ca rotld considera, cu totul nejustificat, ca un domeniu nu se poate vinde pe bani, ci se poate doar transfera gratis. Asta nu va impiedica sa va faceti ce forme juridice aveti nevoie, iar pentru rotld sa completati formularele necesare.

In principiu nu e obligatoriu sa inregistrati transmiterea folosintei la rotld, dar niciun cumparator diligent nu ar accepta asa ceva.

Alte discuții în legătură

Informatii despre o sc in lichidare Alex Chiciu Alex Chiciu Buna ziua. As dori sa transfer un domeniu de internet al unei firme dar care este inregistrat pe numele altei firme, cea care s-a ocupat de design acum cativa ... (vezi toată discuția)
Transfer de proprietate denumire site lucian@kronect.ro lucian@kronect.ro In 2010 am cumparat de la ROTLD o denumire de site, să zicem www.nokia.ro să fie mai usor de inteles. Aveam și avem contract de distributie cu Nokia, firma ... (vezi toată discuția)
Clauza abuziva rackem97 rackem97 Buna ziua, Clauze abuzive - https://ec.europa.eu/consumers/odr/reso ... ses_en.pdf În anul 2014, am înregistrat un domeniu printr-o companie terta, ... (vezi toată discuția)