avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificat mostenitor dubios -Legea 10/ 2001
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificat mostenitor dubios -Legea 10/ 2001

Buna ziua
As dori sa ma lamuriti cu urmatoarea problema:
O persoana decedata in Austria in 1991 a lasat prin testament toate bunurile
mobile si imobile unui cetatean austriac .
In septembrie 2010 ,verisoara din Romania a decedatei (sotie supravietuitoare
a celui ce a avut imobilele confiscate cu decretul 92/1950 ) , intra in posesia unui
certificat de mostenitor eliberat in septembrie 2001 in care se mentioneaza :
-bunuri imobile nu s-au declarat
-natura succesiunii:legala conform art.675 cod civil , art.4 din legea/1921
-ii revine in calitate de vara si unica mostenitoareintreaga masa succesorala.
-Nu sint renuntatori si nici straini de succesiune.
In octombrie 2010 Primaria Bucuresti elibereaza o Decizie de restituire in
natura a unui teren ultracentral(pe boul.Magheru) , pe numele a trei persoane
ce au facut notificarea (colaterali privilegiati ,unul dintre ei fiind Mama mea)
si Surpriza mare a fost aceea ca alaturi de aceste trei persoane mostenitoare ale unchiului lor sa figureze si aceasta verisoara a sotiei fostului proprietar deposedat.
-Nu figureaza pe situl Primariei ca a facut notificare.
-Si-a scos certificat de mostenitor cu trei saptamini inainte de Dispozitia Primarului
-in Dispozitie figureaza cu acelasi numar de notificare ,la gramada cu celelalte mostenitoare.
L-am intrebat pe Mandatarul ei de cum se face asa ceva,ca au existat adevaratii mostenitori cu testament in Austria si deci verisoara ei nu ar mai fi avut nici un drept.Spre consernarea mea mi-a raspuns ca mai bine sa fie ea decit niste austrieci(nu vreau sa spun aici termenul folost de el in realitate).
Ce suflet caritabil pe acest samsar care apoi a facut antecontracte cu toate cele
patru persoane din Dispozitie.
Consider ca prin introducerea in Dispozitie a acestei persoane care nici macar nu a facut notificare s-a facut o ilegalitate , ca aceasta persoana nu este mostenitor,adevaratii fiind in Austria , cu testament.
Si in ultimul rand ,cei din Austria nefacind notificare conform Legii 10/2001,
intreaga mostenire ar reveni mostenitorilor colaterali privilegiati ce au facut notificare si care figureaza in Dispozitia Primarului ,concluzia mea fiind ca astfel
mostenitoarele de drept au fost furate , prejudiciate de o buna parte din
mostenire , prin mentionarea verisoarei in Dispozitie .
Ce se poate face in acest caz pentru a dovedi in concret ca aceasta persoana
nu este mostenitor legal, ca a existat altul , testamentar in Austria .
Mandatarul stie bine adevarul , toata povestea, problema este ca toate actele
dosarului se afla la el ;este un manipulator de batrani ce traieste intr-o casa ca o fortareata in nordul Bucurestiului,cu camere de supraveghere si doi caini lupi in
curte .Ca o paranteza , mi-a trimis si mie tot in legatura cu acest teren o
notificare prin avocat (eu fiind mostenitoarea uneia din cele trei persoane din Dispozitie) sa semnez ceva, nu intru in amanunte , si ca da ca nu voi da curs noti-
ficarii lui se va adresa Tribunalului pentru obligarea mea la plata daunelor interese
in cuantum de 1.000 lei pentru fiecare zi de intirziere , incepind de la data
introducerii actiunii si pina la data raminerii irevocabile a hotaririi, urmind a suporta si toate cheltuielile de judecata ocazionate :taxa de timbru calculata la valoarea
imobilului , onorariul de expertiza , onorariul de avocat etc...Cum nu i se face jocul incepe cu intimidarile si alte mizerii , mostenitorii de drept primind doar resturile
de la masa imbelsugata la care s-au asezat samsarii.Aceasta persoana nu are frica de nimic si un tupeu dus la extrem , trimitindu-mi prin executor judecatoresc sa fac mai repede succesiunea ,ca ii provoaca citez grave prejudicii materiale si
morale (daca ar avea moral) si ca in caz contrar ma va actiona in justitie.Am scos certificatul de calitate mostenitor in 2010 si acum vrea sa-i cesionez 30% din
mostenirea mea pe diferite imobile la Fondul Proprietatea ,ca daca nu , spune el ,
ma va actiona in justitie si imi va pune sechestru ,EL , la fondul proprietatea.
In totul si toate , trebuie sa ma supun cerintelor lui , sa ma las manipulata asa
cum a fost obisnuit cu cele trei batrine mostenitoare ,dar eu nu vreau sa continui
a fi tepuita pe mai departe de el asa cum a facut cu Mama.Finalul nu-l cunosc , dar am speranta ca exista o Justitie , cu toate ca se petrec lucruri in care interesele unor indivizi sant mai presus de lege si de buna-credinta .
Retrocedarea proprietatilor pare boala cronica , iar tratamentul inseamna specula si umilinta.
Va multumesc mult .

Alte discuții în legătură

Mostenire, testament friday_325 friday_325 Buna ziua, am o verisoara \"primara\" (fata fratelui tatalui meu), care este bolnava si doreste sa-si puna ordine in acte si proprietati. Ne-a pus sa ne ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,sunt o persoana singura ,fara copii si vreau sa las ... fidelianasb fidelianasb Buna ziua,sunt o persoana singura ,fara copii si vreau sa las toata mostenirea unui nepot de la o verisoara ,nepot care ma ajuta mult la treburile din ... (vezi toată discuția)
Singura, fara rude maria1956 maria1956 ce se intampla cu bunurile unei persoane decedate care nu are frati, parinti ci doar veri primaride tata iar din partea mamei verisoare ale mamei ei. (vezi toată discuția)