avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare apartament cu procura din Italia
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare apartament cu procura din Italia

Buna ziua. Am si eu o nelamurire cu privire la urmatoarea situatie: caut sa cumpar un apartament si am gasit unul convenabil, atat la pret, cat si in ceea ce priveste conditiile. Pana aici nimic neobisnuit, abia dupa ce am discutat putin cu persoana respectiva mi-a spus ca nu e apartamentul sau, e al unei rude care e in Italia si ca are procura facuta pentru ca el sa poata vinde apartamentul (am vazut o copie a procurii urmand sa o aiba in original, impreuna cu celelalte acte, la notar si unde mai trebuie sa umblam).
Pentru ca apartamentul sa poata fi vandut procura trebuie facuta la Ambasada sau Consulatul Romaniei din Italia sau e valabila si cea facuta (cum e cazul acesta) la un notar din Italia.
Alta chestiune care m-a pus pe ganduri, dar n-am s-o las asa, e ca personajul insista sa mergem la un ANUMIT notar, care, chipurile, ar fi legalizat contractul de vanzare-cumparare al proprietarei de drept cand a fost cumparat acum cativa ani. Eu am sa insist la randul meu sa mergem la un alt notar, sa fiu sigur ca totul e in regula si ca nu ma trezesc cu surprize, mai ales ca in ultimii ani unii s-au perfectionat in astfel de magarii.
Orice sfat este binevenit si multumesc!

Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2012
arghmaitie, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum trimit o procura din strainatate? florentinanicoleta florentinanicoleta eu sunt in italia iar fratele meu are nevoie de o procura prin care sa se poata ocupa de succcesiunea apartamentului parintilor nostri.mama a murit in 2002 iar ... (vezi toată discuția)
Procura imputernicire ElenaTrofin ElenaTrofin Ma poate ajuta cineva cu niste informatii?Am nevoie de o Procura(imputernicire) prin care sa o reprezint pe mama mea intr-o succesiune.Problema e ca mama este ... (vezi toată discuția)
Buletin romanesc DianaSGorin DianaSGorin Buna ziua, trebuie sa ridic buletinul de identitate dar nu sunt in Romania, sunt în R.Moldova, este posibil ca sotul cu o procura facuta in Republica Moldova ... (vezi toată discuția)