Ma poate ajuta cineva cu niste informatii?Am nevoie de o Procura(imputernicire) prin care sa o reprezint pe mama mea intr-o succesiune.Problema e ca mama este in Italia si eu in tara:as vrea sa stiu cum trebuie procedat pt. ca procura sa fie valabila?Se poate face fara prezenta uneia dintre noi sau e nevoie sa fim amandoua in acelasi loc?Va multumesc anticipat pentru sprijinul acordat
Mergeti la un notar, explicati-i ce doriti si va va indruma cu informatiile necesare. Procura este bine ca sa fie facuta in ciorna de acel notar la care veti deschide succesiunea, pentru ca fiecare notar doreste ca in cazul unei imputerniciri, aceasta sa aiba anumite clauze specifice si, pentru a nu avea surpriza sa o faceti de doua ori, este mai bine asa.
Succes!
Procura trebuie sa fie facuta in Italia, apoi faceti traducerea ei la un traducator autorizat, o legalizati si puteti sa participati cu succes la dezbaterea succesiunii.
...sau mai simplu (daca ii este la indemana) o face la Ambasada/Consulatul Romaniei din Italia si atunci nu mai trebuie tradusa sau legalizata in nici un fel. E echivalenta procurii notariale intocmite si autentificate de un notar roman.