Buna ziua! am o intrebare in legatura cu o ruda care locuieste la tara si a fost prins furand energie electrica cu un fir care era legat in tablou inainte de contoar.intrebarea mea este ce i se poate intampla din punct de vedere penal?
Raspunderi Art. 84
Incalcarea prevederilor prezentei legi atrage raspunderea disciplinara, civila, contraventionala sau penala, dupa caz, a persoanelor vinovate.
Infractiuni Art. 85
(1) Sustragerea de energie electrica constituie infractiunea de furt si se pedepseste conform prevederilor Codului penal.
(2) Deteriorarea, modificarea fara drept sau blocarea functionarii echipamentului de masurare a energiei electrice livrate constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 4 ani.
(3) Deteriorarea, modificarea fara drept sau sustragerea componentelor instalatiilor energetice constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare, conform prevederilor Codului penal.
(4) Executarea sau folosirea de instalatii clandestine in scopul racordarii directe la retea sau pentru ocolirea echipamentelor de masurare constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.
(5) In cazul in care infractiunile prevazute la alin. (2)–
(4) sunt savarsite de un salariat al unui titular de licenta, limita minima si maxima speciala a pedepsei se majoreaza cu cate un an.
(6) Tentativa la infractiunile prevazute de alin. (2)–
(4) se pedepseste.
am o cunostinta cu un caz similar,cei de la CEZ l-au surprins in fapt dupa care au inregistrat consumatori cei avea(becuri,figider etc) l-au debransat si i-a venit de plata 1300 roni calculati pe un an iar acum urmeaza sa plateasca bransearea vreo 1500 roni,cred ca ceva similar va pati si ruda dvs.
Pa str invenție sector 3 la nr 9 nr 3 și nr 4 se fura lumina de ani de zile e rog sa luați masuri ia ma prins o data și iară sa legat la stâlpi va rog sa rămân anonim ca stau cu iei pe str multumesc
Furt de curent
kostypaco
buna zuia.am fost prins cu furt de curent si vr s siu si eu cat este amendap care o s mio dea cu aproximatie.va rog s imi spuneti k snt disperat nu mai stiu ce ... (vezi toată discuția)