avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Înregistrare marcã comunitarã - excepþie în 2 ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Înregistrare marcã comunitarã - excepþie în 2 þãri

Buna ziua,

daca o persoana juridica romana alege sa isi inregistreze o marca la nivel comunitar, insa ulterior trimiterii cererii, primeste un raport ca in 2 din cele 27 de state exista marca identica - servicii+marca, poate sa ramana inregistrata in celelalte tari?
In cele 2 tari, in ce conditii o va putea inregistra? - o schimba, mandateaza pe cineva in acest sens sa faca procedura in doar cele 2 tari sau faca din nou procedura Madrid?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:23, 8 Martie 2012
Buna ziua. Asa cum am mentiont si in mesajul anterior, daca titularii celor 2 marci anterioare identice, depun opozitie la inregistrarea marcii dvs comunitare si Oficiul Comunitar le admite, marca dvs comunitara va fi respinsa in toate tarile membre ale Comunitatii. Certificatul se da doar in cazul in care obtineti marca, adica daca nu depune nimeni opozitie si/sau daca opozitia nu este admisa. Mentionez ca in cazul in care opozitiile vor fi admise, pe langa faptul ca veti pierde marca (si implicit taxa de examinare de 900 euro) veti fi obligata sa platiti si cheltuielile de reprezentare + taxa de opozitie (totl 650 euro) ale partii adverse. Reiterez sfatul dat in mesajul anterior: apelati la serviciile unui consilier in proprietate industriala care va poate scuti de cheltuieli inutile de bani si de timp. Mult succes!
Da, asa ar fi de dorit, insa aceasta posibilitate nu-mi sta in putere. :(
Am inteles.
r.r.ardeleanu a scris:

Buna ziua. Asa cum am mentiont si in mesajul anterior, daca titularii celor 2 marci anterioare identice, depun opozitie la inregistrarea marcii dvs comunitare si Oficiul Comunitar le admite, marca dvs comunitara va fi respinsa in toate tarile membre ale Comunitatii. Certificatul se da doar in cazul in care obtineti marca, adica daca nu depune nimeni opozitie si/sau daca opozitia nu este admisa. Mentionez ca in cazul in care opozitiile vor fi admise, pe langa faptul ca veti pierde marca (si implicit taxa de examinare de 900 euro) veti fi obligata sa platiti si cheltuielile de reprezentare + taxa de opozitie (totl 650 euro) ale partii adverse. Reiterez sfatul dat in mesajul anterior: apelati la serviciile unui consilier in proprietate industriala care va poate scuti de cheltuieli inutile de bani si de timp. Mult succes!

consilier in proprietate industriala; adica bateti apropo la dvs :)))))))))
Nu neaparat la mine. La orice consilier in PI care poate scuti clientul de cheltuieli inutile de bani si de timp. Altfel se ajunge in situatia de mai sus, cand se cheltuie 1550 euro degeaba pentru inregistrarea marcii (taxa 900 + 650 cheltuieli opoz) pentru ca titularul marcii nu a dorit sa plateasca consultatia unei persoane care cu asta se ocupa toata ziua. Dar, pe banii lui, fiecare e liber sa faca ce vrea.
Mult succes!
Consider ca sunt situatii, precum aceasta, unde ajutorul unui consilier PI este extrem de util. Ii multumesc d-ei r.r. ardeleanu pentru clarificari si pentru ca de fiecare data, cand am pus o intrebare, nu a intarziat sa intervina.

La Multi Ani! tuturor doamnelor de 8 martie!

Alte discuții în legătură

Inregistrare marca ue sau international Kapy Kapy Buna ziua, As avea o intrebare. Daca de exemplu am intregistrat o marca combinata in Romania, iar ulterior doresc sa o intregistrez si in UE sau ... (vezi toată discuția)
Monitorizarea marcilor Cabinet de proprietate industriala RALUCA ARDELEANU Cabinet de proprietate industriala RALUCA ARDELEANU Stimati colegi, Poate ati aflat intre timp ca din 10 mai 2010 va intra in vigoare noua lege a marcilor. Principala modificare este aceea ca OSIM nu mai ... (vezi toată discuția)
Numele unui magazin online madalinvineroiu madalinvineroiu Salutare tuturor! Urmează să îmi deschid un magazin online și am o mică nelămurire, dacă de exemplu numele site-ului și al firmei este \"Meresipere ... (vezi toată discuția)