avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Tanto, iti strica 80.000 de lei?
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Tanto, iti strica 80.000 de lei?

E titlul unui articol de pe Realitatea care mie in dimineata asta mi-a varsat paharul:
[ link extern ]

Imi este greu sa accept ca sunt atat de multi oameni care pot crede in ce promite Dan Diaconescu. Ma doare stomacul cand citesc despre procentele lui in sondaje, sper din tot sufletul ca nu de la PP-DD vor fi parlamentarii care vor face jocurile in locul UDMR.

Citind articolul mi-am adus aminte ca doamna Letitia, una dintre cele mai calme persoane pe care le cunosc, s-a enervat pentru ca am pus la indoiala promisiunile lui DD.

Vorbeam cu dumneaei la telefon; se auzea ca-i merge televizorul si mi s-a parut ca e DD. Am intrebat-o:
- Va uitati la OTV?!
Nu i-a placut tonul si m-a pus la punct:
- Ar trebui sa te uiti si dumeta, ca numa’ asta tine la popor, restu’ toti ne mint!
Am facut o incercare (credeam ca ma considera desteapta, de-aia mi-am permis :rolleyes: ):
- Doamna Letitia, ce promite el e imposibil, nu are cum sa dea oamenilor atatia bani!
Am suparat-o si mai tare:
- Si daca nu da toti banii, macar ii baga la puscarie pe astia care fura!
A stat putin si a adaugat:
- Astia de la oras numa’ la bani se gandesc.
:O (eu)
Noroc ca a completat:
- Nu zic de dumeta.
Am mai vorbit de atunci, insa nu politica.

Ce se intampla cu electoratul roman?
Ai spus ca mergi si votezi DA, ca sa dai o lectie poporului roman... :(
Si eu consider ca acele afirmatii sunt jignitoare.
Fiecare procedeaza asa cum ii dicteaza constiinta.
Daca eu am decis sa imi exercit prin boicot dreptul la vot, nu este dreptul nimanui sa imi judece alegerea.
Aceleasi afirmatii jignitoare pot fi facute si fata de cei ce au mers sa voteze da. Argumentele sunt absolut identice.

Cat despre oi, ... in citatul ala va referiti la alea albe sau la alea negre?

Domnule Ares3 comparatia aia cu oile este jignitoare de doua ori:
1.Nu sunt oaie si consecintele actiunilor mele ma privesc direct si personal;
2.Nu cumva ati citat un clasic PSD?
Votul meu il dau unuia care nu sare dintr-un partid in altul si nu voi vota pana cand nu se face ceva impotriva migratiei parlamentare.
De ce? Nu va subapreciez inteligenta asa cum ati facut-o dvs cu mine.
Astept scuze pentru iesirea dvs. de moment.
Daca nu s-ar fi indemnat la boicot, cei care nu erau de acord cu demiterea ieseau masiv la vot ca sa isi sustina presedintele.
Oamenilor de buna credinta nu le-ar fi trecut prin cap sa stea acasa ci ar fi mers sa voteze, sa isi exprime opinia si s-ar fi vazut clar cata sustinere are. Puteau fi mai multi decat cei care au votat DA.
Faptul ca au fost rugati sa stea acasa si au ascultat ce inseamna? Nu supunere? Ce e jignitor in asta? A fi disciplinat este o calitate. Pur si simplu am facut o constatare.
Prefer sa votez pe baza convingerilor personale, oricat de jalnic ar parea.

Cat despre oi, orice culoare ar avea merg tot pe-acolo pe unde sunt conduse, n-are nicio relevanta culoarea blanii.

Completare
@George1962
Daca imi arati unde m-am referit la inteligenta dvs. imi cer scuze de 9 milioane si ceva de ori. Daca va referiti la statusul meu, nu e adresat nimanui: se refera la transhumanta.
Ultima modificare: Luni, 30 Iulie 2012
Ares-3, moderator
Doamna Ares,
Constat cu regret ca aveti o parere foarte proasta despre dumneavoastra.
Asadar, faptul ca ati mers la vot si ati votat DA, asa cum v-au cerut politicieni revopsiti de curand in alta culoare politica, inseamna ca ati fost obedienta? Inseamna ca va considerati o oaie?
Este ceea ce spuneti dvs despre cei ce au ales sa nu voteze.
Faptul ca cineva, un om politic recomanda sa se procedeze intr-un anumit fel nu inseamna ca cei ce fac asta nu trec prin filtrul ratiunii modul in care ei aleg sa procedeze.

Doar un om superficial ar putea face astfel de afirmatii si nu va banuiesc de superficialitate.

Nu basescu, cei USL i-au determinat pe cei mai mai multi ditre romani sa nu meraga la referendum.

Spre deosebire de cei pe care ura fata de basescu i-a facut sa-si piarda ratiunea, cei ce au ales sa nu voteze - si-au pastrat luciditatea si bunul simt .

Dumnezeu sa ne ajute!

Alte discuții în legătură

Vom fi iarãsi ce am fost sau vom fi iarasi ce-am fost, si mai mult decât atâta? Ares-3 Ares-3 PDL si PNL se unesc. Isi doresc un partid mare, sunt deschisi la aliante si fuziuni... Nu cred ca exista tara cu politica atat de SF ca a noastra. Am ... (vezi toată discuția)
Unde fugim de alegerile astea? Ana-Maria  Dutescu Ana-Maria Dutescu Doamne, de ce m-ai pedepsit sa ma nasc in Romania? La 20 de ani de la caderea ceausismului astept cu interes caderea basescismului, am ajuns sa-l vad pe ... (vezi toată discuția)
"televiziunea poporului" Talk Partners Talk Partners Azi a aparut pe Mediafax un articol prin care se anunta ca Dan Diaconescu, patronul \"Televiziunii poporului\" a fost convocat la DNA. Nu am mai citit mai ... (vezi toată discuția)