avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Tanto, iti strica 80.000 de lei?
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Tanto, iti strica 80.000 de lei?

E titlul unui articol de pe Realitatea care mie in dimineata asta mi-a varsat paharul:
[ link extern ]

Imi este greu sa accept ca sunt atat de multi oameni care pot crede in ce promite Dan Diaconescu. Ma doare stomacul cand citesc despre procentele lui in sondaje, sper din tot sufletul ca nu de la PP-DD vor fi parlamentarii care vor face jocurile in locul UDMR.

Citind articolul mi-am adus aminte ca doamna Letitia, una dintre cele mai calme persoane pe care le cunosc, s-a enervat pentru ca am pus la indoiala promisiunile lui DD.

Vorbeam cu dumneaei la telefon; se auzea ca-i merge televizorul si mi s-a parut ca e DD. Am intrebat-o:
- Va uitati la OTV?!
Nu i-a placut tonul si m-a pus la punct:
- Ar trebui sa te uiti si dumeta, ca numa’ asta tine la popor, restu’ toti ne mint!
Am facut o incercare (credeam ca ma considera desteapta, de-aia mi-am permis :rolleyes: ):
- Doamna Letitia, ce promite el e imposibil, nu are cum sa dea oamenilor atatia bani!
Am suparat-o si mai tare:
- Si daca nu da toti banii, macar ii baga la puscarie pe astia care fura!
A stat putin si a adaugat:
- Astia de la oras numa’ la bani se gandesc.
:O (eu)
Noroc ca a completat:
- Nu zic de dumeta.
Am mai vorbit de atunci, insa nu politica.

Ce se intampla cu electoratul roman?
Domnule, rezultatul era previzibil de dinainte de referendum.
In loc sa se joaca cu masinutele, Crizel si Victorel s-au jucat de-a referendumul pe banii nostri.
S-a furat de s-a rupt/ cu certitudine. Cifrele alea pe care le clamati sunt cam cu minim 25% mai mari decat realitatea. Dar nu asta conteaza.
Este clar ca Basescu nu are cum sa mai aiba sustinere publica, doar ca asta nu e motiv de demitere. Constitutia spune ca mandatul este pe 5 ani.

Tutea ar fi spus acelasi lucru si azi, dar asta pentru ceea ce fac uslasii, nicidecum pentru ce a zis basescu.
Nu a castigat, foarte adevarat, dar nici nu a pierdut.
cei care am pierdut suntem noi, am pierdut peste 30 milioane de EUR. Si nici macar nu ii aveam.

Cat despre dezbinare, acolo e vina televiziunilor. Infiereaza de dragul ratingului.

haideti sa punem osul la treaba si sa lasam politica. I-am ales pe altii sa o faca pentru noi.
Domnule Adrian, cred ca complicati lucrurile prea mult, dupa parerea mea.

Niste parlamentari, aceeasi care au avut la dispozitie 3 ani sa puna in opera (legislativa) rezultatele unui referendum la care a fost depasit si pragul, dar a fost si in favoarea unei anumite chestiuni, in proportie de 70-80% (nu mai stiu exact) si n-au facut-o din ratiuni numai de ei intelese (o parte ar fi fost lasati pe dinafara), aceiasi parlamentari ma cheama la un vot asupra unei chestiuni de interes pentru ei si pentru o parte din populatie - la momentul declansarii referendumului nu se stia cat o sa fie aceasta parte. Se estima pe participarea unei majoritati covarsitoare de oameni la acest referendum pentru ca sondajele, altfel destul de inselatoare, spuneau ca Basescu este la un minim asigurator de incredere populara.

Sa ne facem ca nu vedem detaliile, altfel foarte importante in aceasta chestiune, dar sa ramanem in suprafata lucrurilor.
Deci lumea este chemata si, cu toate eforturile facute printr-o organizare foarte laxa - vezi lipsa listelor suplimentare, organizarea de sectii de votare in locuri care in mod obisnuit n-ar fi fost de acceptat, lipsa unei numaratori a stampilelor intrate-iesite, lipsa garantiei sigiliilor de pe urne, neacceptarea camerelor de luat vederi din salile unde se desfasura procesul de vot- cu toate acestea se prezinta la vot mai putin de jumatate din populatia cu drept de vot.

Din cei care s-au prezentat la vot si au spus NU sunt dintre cei care nu-l accepta nici pe Basescu, dar au vrut sa faca pragul, dar nu-i accepta nici pe cei care au declansat referendumul. Sunt si din cei pentru care a vota este mai inainte de toate o datorie, fara sa se gandeasca la alte sofisticarii, sunt dintre cei care n-au inteles exact sau chiar nu au auzit de chemarea la boicot. Si daca acesti NU, nu s-ar fi prezentat nici ei, rezultatul era mult mai slab- ca prezenta, ma refer.
Dintre cei care nu s-au prezentat sunt cei care in mod traditional nu sunt interesati de a vota de niciun fel, dar si cei care in mod constient au boicotat referendumul.
Concluzia, in perceptia mea, e simpla. Dintre cei cu drept de vot numai ceva mai mult de o treime erau interesati efectiv, fara sa luam in discutie motivul, de demiterea presedintelui. Restul, fie nu erau interesati, nu era o problema de prioritate pentru ei, fie nu doreau asta.

Atunci cand pierzi pe regulile dinainte stiute, trebuie sa spui, "Am pierdut de data aceasta, voi mai juca o data si voi castiga atunci". Nu e normal, fie sa nu recunosti rezultatul numai pentru ca iti este defavorabil, fie sa schimbi fileul de la mijlocul terenului cu o sforicica intinsa la 5 cm de sol in timpul jocului....

Saracu' Tutea, toata lumea trage de el sa si-l puna emblema. Sper ca nu ati vorbit serios inchestiunea cu secretarul de partid..... macar daca ne gandim din ce epoca revoluta venim multi dintre noi si ce-am facut in acele timpuri. Nici Basescu, nici eu, nici dv. nu am facut inchisoare politica. Tutea a facut. El e dincolo de noi trei si nu cred ca avem dreptul sa ni-l insusim. Lasati-l acolo unde a fost dintotdeauna - dincolo de lumea noastra!
elga50: Atunci cand pierzi pe regulile dinainte stiute, trebuie sa spui, "Am pierdut de data aceasta, voi mai juca o data si voi castiga atunci". Nu e normal, fie sa nu recunosti rezultatul numai pentru ca iti este defavorabil, fie sa schimbi fileul de la mijlocul terenului cu o sforicica intinsa la 5 cm de sol in timpul jocului....

asta nu e adevarat... regula jocului dinainte stiuta (la data suspendarii 06.07.2012) era aia normala... fara cvorum... oug 41/2012...

... cu cvorum s-a bagat de c.c.r. in 10.07.2012... sa faca imposibila demiterea...

... in 11.07.2012, basescu: "Romanii nu vor participa la necinste"

se stiau sondajele...

simpla neprezentare (boicotul) a sustinatorilor suspendatului (pdl-stii, 1 milion- astia sunt "romanii" de care vorbea in 11.07.2012:))), la indemnul lui , l-a facut "castigator" (prin neideplinirea chichitei cu 50%+1 din liste), in inchipuirea lui, pe suspendat:rofl:

Ultima modificare: Marți, 31 Iulie 2012
ContSters257414, utilizator
Regula cu pragul a fost acceptata (nu mai stam sa enumeram nenorocirea de acte, ordonante date peste legi modificate si rasmodificate) si de USL care a tras tare pentru depasirea pragului. Deci vorbim degeaba despre acest aspect.
Eu ma refer la regulile acceptate de la bun inceput de ambele tabere si care acum se incearca a fi modificate de una din tabere pe motiv ca "nu i-a iesit pasienta".

Dar problema referendumului este deja depasita. Pentru mine este clar ca referendumul era doar prima lovitura de tun dintr-un razboi inutil care ne va duce in pragul dezastrului economic. Uitati-va prin ce nenorocire trece agricultura de care nimeni nu se mai ocupa pentru ca toata lumea e in campanie electorala nesfarsita.

Putem sa fim de-o parte sau de alta a baricadei, sa ne luptam in lupta dreapta sau cu cutitul pe la spate, nici nu mai conteaza, pentru ca de fapt ne luptam pe un teren care in curand ne va inghiti pe toti.
Cei cu ceva mijloace materiale acumulate se vor mai salva un timp dupa care o vor lua pe urmele celor inghititi deja de pamantul care ni se clatina sub picioare.
Ne cream castele de nisip.
sigur, usl a tras tare pentru depasirea pragului...

dar nu putea depasi ceea ce stiinta (datele statistice si sondajele profesioniste de opinie, care au "vazut" si predispozitia la "trasul" ala "tare") indica: o anumita prezenta determinata stiintific, +/- o marja...

... prezenta la vot se stia dinainte, conform sondajelor!

... ori a impune un cvorum, dupa data suspendarii efective, care prin simplul boicot (absenta) al unei parti implicate (milionul de pdl-listi) nu se mai indeplineste, e o escrocherie ordinara din capu' locului...

... d-aia nu vorbim degeaba despre acest aspect...

Ultima modificare: Marți, 31 Iulie 2012
ContSters257414, utilizator

Alte discuții în legătură

Vom fi iarãsi ce am fost sau vom fi iarasi ce-am fost, si mai mult decât atâta? Ares-3 Ares-3 PDL si PNL se unesc. Isi doresc un partid mare, sunt deschisi la aliante si fuziuni... Nu cred ca exista tara cu politica atat de SF ca a noastra. Am ... (vezi toată discuția)
Unde fugim de alegerile astea? Ana-Maria  Dutescu Ana-Maria Dutescu Doamne, de ce m-ai pedepsit sa ma nasc in Romania? La 20 de ani de la caderea ceausismului astept cu interes caderea basescismului, am ajuns sa-l vad pe ... (vezi toată discuția)
"televiziunea poporului" Talk Partners Talk Partners Azi a aparut pe Mediafax un articol prin care se anunta ca Dan Diaconescu, patronul \"Televiziunii poporului\" a fost convocat la DNA. Nu am mai citit mai ... (vezi toată discuția)