avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Tanto, iti strica 80.000 de lei?
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Tanto, iti strica 80.000 de lei?

E titlul unui articol de pe Realitatea care mie in dimineata asta mi-a varsat paharul:
[ link extern ]

Imi este greu sa accept ca sunt atat de multi oameni care pot crede in ce promite Dan Diaconescu. Ma doare stomacul cand citesc despre procentele lui in sondaje, sper din tot sufletul ca nu de la PP-DD vor fi parlamentarii care vor face jocurile in locul UDMR.

Citind articolul mi-am adus aminte ca doamna Letitia, una dintre cele mai calme persoane pe care le cunosc, s-a enervat pentru ca am pus la indoiala promisiunile lui DD.

Vorbeam cu dumneaei la telefon; se auzea ca-i merge televizorul si mi s-a parut ca e DD. Am intrebat-o:
- Va uitati la OTV?!
Nu i-a placut tonul si m-a pus la punct:
- Ar trebui sa te uiti si dumeta, ca numa’ asta tine la popor, restu’ toti ne mint!
Am facut o incercare (credeam ca ma considera desteapta, de-aia mi-am permis :rolleyes: ):
- Doamna Letitia, ce promite el e imposibil, nu are cum sa dea oamenilor atatia bani!
Am suparat-o si mai tare:
- Si daca nu da toti banii, macar ii baga la puscarie pe astia care fura!
A stat putin si a adaugat:
- Astia de la oras numa’ la bani se gandesc.
:O (eu)
Noroc ca a completat:
- Nu zic de dumeta.
Am mai vorbit de atunci, insa nu politica.

Ce se intampla cu electoratul roman?
Revenind la DD asta nu inseamna ca nu apreciez ideea Curtii de juri. Poate singura idee valabila din tot discursul demagogic.
Tot restul frectie la un picior de lemn!
Cineva ne indeamna, mai sus pe forum, sa lasam politica si sa punem osul la treaba. Dati exemplu personal pentru ca aveti toata libertatea sa treceti la treaba si sa nu mai interveniti aici in discutiile politice.

Alcineva incurca un pic notiunile spunand ca as fi glumit cu "secretarul de partid". Poate recititi si o sa vedeti ca am spus de "secretar de stat" inainte de '89, functie de ministru adjunct in Ministerul transporturilor. Cautati biografia suspendatului si o sa gasiti si alte lucruri interesante.

Pentru toti cei care arunca acum cu noroi in alti politicieni, va rog sa ma invitati atunci cand acestia vor fi in situatia de a fi demisi, schimbati... si-o sa vedeti ca am motive suficiente si argumente reale sa-i critic si eu ca si dumneavoastra. Dar acum, in aceste zile, in acest referendum s-a discutat, trebuia sa se discute, trebuia sa fie laudat sau criticat un singur om, un singur politician si nu toata clasa politica. Am fost chemati la referendum sa ne exprimam votul pentru demiterea presedintelui si nu pentru doctoratul plagiat al altuia (in paranteza fie spus, suspendatul nu a avut vreo lucrare de acest nivel ca sa poata fi pusa in discutie).

Referendumul din 2007 a fost validat cu 44% participare la vot. Asa ca cei ce sustin ca legea prevede ca referendumul este valabil fara vreun prag, au dreptate si exista si aceasta dovada recenta, adica referendumul din 2007. Daca la acel referendum se impunea 50% + 1, presedintele nu mai era la Cotroceni de atunci. Cine a avut interesul sa schimbe acum regula: actualul suspendat.

Unii au fost dusi in eroare spunanduli-se ca acum va fi inlocuit suspendatul cu altul..., ceea ce este o manipulare din partea pedelistilor. Au uitat sa explice ca actualul presedinte este interimar, asa cum a fosr si Vacaroiu in 2007. Au uitat sa spuna ca in cateva luni se vor organiza alegeri prezidentiale unde-si pot depune candidatura zeci de persoane, inclusiv oameni sustinuti de PDL.

Indemnul catre populatie sa nu participe la vot, facut inclusiv in ziua desfasurarii referendumului, nu credeti ca este o incalcare a legii, un caz penal?
Ca sa glumesc un pic secretar de stat - secretar de partid inainte de '89 era tot aia. Am citit in graba, ma scuzati!
Numai ca suspendatu' n-a fost niciodata secretar de stat inainte de '89. A fost dupa, adica pe timpul prea-fericitului Iliescu....:)

Da, discutam despre demiterea sau nu a unui om, a presedintelui....numa' ca chestiunea cu demiterea are multe dedesupturi si multe lucruri nelamurite inca cu franchete.
S-a spus ca trebuia demis pentru ca a facut declaratii despre care interimaru' a zis ca sunt fapte (???!!!). Si daca ar fi consecvent cu propriile vorbe ar trebui ca declaratiile-i sa fie fapte, or, dupa cum constat, nu prea vrea. Adica pentru unu' vorba e fapta, dar pentru el nu, vorba-i vorba si fapta-i fapta. Cam inconsecvent, difuz si alunecos. In fine!

Mai constat ca de acest popor ca si de inteleptii sai trage toata lumea. Pentru USL - al doilea actor al referendumului-, poporul sunt aia care au mers pe picioarele lor la vot, adica aia vii de tot, dar si fantomele care bagau buletinele stampilate in urne fara a fi vazute in carne si oase de comisiile electorale si care s-au trezit ca la un semnal dat printr-o legatura transcedentala intre lumea de-aci si lumea de dincolo, un fel de zona crepusculara, si disciplinate au venit marsaluind nevazute si neauzite catre urnele mobile care se plimbau intr-o veselie pe ulitele pustii ale satelor.
Pentru Basescu, cel putin pana la anuntarea scorului, poporul era ala care nu mersese la vot sau ala care era cu un picior pe prag, gata-gata sa provoace rasturnarea carutei pdliste in groapa istoriei.
Trag de noi politicienii ca haita de lupi de caprioara schioapa pierduta de turma, turma fiind Europa, sa fiu bine inteleasa.

Ei se ling pe bot de cat au infulecat si noi zacem morti definitiv.

Eu nu m-am dus sa votez pentru ca am constiinta votului meu, desi am fost luata in deradere de multa lume. Asa sunt eu, mai constiincioasa. Referendumul acesta nu era referendumul meu, eu nu aveam gust de rascacararea tarii in plina criza, cand de bine, de rau, tarisoara asta isi pusese rochita pe ea si se-ncheia si la fermoar. Mai avea putin si se si pieptana, se ruja, dadea cu putina "sanatate" in obrajori si o prezentam fain frumos la maritis in Europa.

Na, mai du-o in Europa s-o mariti cu chilotii-n vine!

D-asta n-am vrut sa votez, ca nu ma interesa chestia.
Eu nu vreau sa va conving sa votati, asa cum altcineva v-a convins sa nu votati, pentru ca aceste fapte sunt interzise de lege, iar acum degeaba v-as mai convinge. Totusi cand discutam despre un om pentru o functie importanta in stat, este normal sa ne interesam de activitatea lui din mai multe surse. Si sunt informatii cunoscute pentru ca a avut activitate, a fost in atentia celor din cercurile inalte inca de tanar.

"Între 1981-1987 a fost comandant de navă în cadrul flotei comerciale a RSR. Începând cu 1987 a făcut parte din reprezentanța Navrom la Anvers. În anul 1989 a devenit director general al Inspectoratului pentru Navigație Civilă în cadrul Ministerului Transporturilor, în cabinetul Dăscălescu, funcție pe care a îndeplinit-o până la Revoluția din 22 decembrie 1989."
Sursa:
[ link extern ]

Aceleasi informatii sunt postate si pe site-ul oficial al presedentiei
"Activitatea profesională:
• 1987-1989 ªef al Agenţiei NAVROM din Anvers
• 1989-1990 Director General al Inspectoratului de Stat al Navigaţiei Civile din Ministerul Transporturilor"

[ link extern ]
... si in paralel, ca hobby probabil, suspendatul a mai avut si alte activitati...

[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]

sursa:
Documentele care dovedesc colaborarea lui Traian Băsescu cu Securitatea
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 1 August 2012
ContSters257414, utilizator

Alte discuții în legătură

Vom fi iarãsi ce am fost sau vom fi iarasi ce-am fost, si mai mult decât atâta? Ares-3 Ares-3 PDL si PNL se unesc. Isi doresc un partid mare, sunt deschisi la aliante si fuziuni... Nu cred ca exista tara cu politica atat de SF ca a noastra. Am ... (vezi toată discuția)
Unde fugim de alegerile astea? Ana-Maria  Dutescu Ana-Maria Dutescu Doamne, de ce m-ai pedepsit sa ma nasc in Romania? La 20 de ani de la caderea ceausismului astept cu interes caderea basescismului, am ajuns sa-l vad pe ... (vezi toată discuția)
"televiziunea poporului" Talk Partners Talk Partners Azi a aparut pe Mediafax un articol prin care se anunta ca Dan Diaconescu, patronul \"Televiziunii poporului\" a fost convocat la DNA. Nu am mai citit mai ... (vezi toată discuția)