avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Tanto, iti strica 80.000 de lei?
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Tanto, iti strica 80.000 de lei?

E titlul unui articol de pe Realitatea care mie in dimineata asta mi-a varsat paharul:
[ link extern ]

Imi este greu sa accept ca sunt atat de multi oameni care pot crede in ce promite Dan Diaconescu. Ma doare stomacul cand citesc despre procentele lui in sondaje, sper din tot sufletul ca nu de la PP-DD vor fi parlamentarii care vor face jocurile in locul UDMR.

Citind articolul mi-am adus aminte ca doamna Letitia, una dintre cele mai calme persoane pe care le cunosc, s-a enervat pentru ca am pus la indoiala promisiunile lui DD.

Vorbeam cu dumneaei la telefon; se auzea ca-i merge televizorul si mi s-a parut ca e DD. Am intrebat-o:
- Va uitati la OTV?!
Nu i-a placut tonul si m-a pus la punct:
- Ar trebui sa te uiti si dumeta, ca numa’ asta tine la popor, restu’ toti ne mint!
Am facut o incercare (credeam ca ma considera desteapta, de-aia mi-am permis :rolleyes: ):
- Doamna Letitia, ce promite el e imposibil, nu are cum sa dea oamenilor atatia bani!
Am suparat-o si mai tare:
- Si daca nu da toti banii, macar ii baga la puscarie pe astia care fura!
A stat putin si a adaugat:
- Astia de la oras numa’ la bani se gandesc.
:O (eu)
Noroc ca a completat:
- Nu zic de dumeta.
Am mai vorbit de atunci, insa nu politica.

Ce se intampla cu electoratul roman?
Pai atunci hai s-o luam cu totii, ce-au facut ei la viata lor de merita sa se cocoate pe unde s-au cocotat si cam ce le poate pielea la fiecare.
Cred ca inainte de a judeca pe altii, ar trebui sa ne trecem prin filtrul propriei evaluari propria noastra viata si sa vedem cum am progresat sau nu, cum ne-am schimbat convingerile sau poate nu. Eu nu condamn pe nimeni cu tot dinadinsul pentru trecutul sau, desi in chestiunea cu securitatea se pronunta prea multa lume fara sa stie exact cu ce s-a mancat aceasta, plus ca s-a folosit ca arma politica dupa '89.
Si cine isi inchipuie ca chiar conteaza dupa 23 de ani ce colaborari ai avut cu securitatea inainte de 89, cred ca este naiv. Interesele s-au actualizat, iar aceasta "colaborare" este doar o arma folosita in lupta politica. Pentru mine este o arma tocita, fara relevanta, in masura in care naravurile de-atunci s-au schimbat.
Unii au fost dati afara din partid - vezi Mona Musca si cu altii faci alianta politica - vezi Dan Voiculescu. Balanta este defecta, ceea ce spune mult despre masura de evaluare a oamenilor unii fata de altii.

@adriantot
Eu imi fac convingerile singura din ceea ce vad, din ceea ce mi se intampla mie, familiei mele. Nu trebuie sa ma convinga cineva cum sa votez, ca nu sunt handicapata mintal. Iar convingerile capatate pe baza de experienta proprie sunt foarte greu de zguduit. Eu nu am incercat, nu incerc si nu voi incerca niciodata sa conving pe cineva cum sa voteze. Ar fi o fapta umilitoare de manipulare de cea mai joasa speta. Si daca eu n-as face-o altora, va dati seama ca nici pe altii nu i-as lasa sa incerce cu mine.

Da, am vazut informatiile si le stiam chiar si dinainte. Tocmai v-am spus ca n-a fost secretar de stat inainte de '89, asa cum ati sustinut dv.

Ultima modificare: Miercuri, 1 August 2012
elga50, moderator
nu puteti trece peste apucaturile de "ciripitor" ale lu' basescu... mai si "ciripeste", in continuare (de exemplu, lu' barroso)...

elga50: Eu nu am incercat, nu incerc si nu voi incerca niciodata sa conving pe cineva cum sa voteze. Ar fi o fapta umilitoare de manipulare de cea mai joasa speta. Si daca eu n-as face-o altora, va dati seama ca nici pe altii nu i-as lasa sa incerce cu mine.

... nu inteleg de ce-l excludeti pe suspendat, care face o fapta si mai grava... "NU participati la vot!"

Ultima modificare: Miercuri, 1 August 2012
ContSters257414, utilizator
Discutam despre suspendat si nu despre altii ca noi. Nu inteleg, totusi, de unde a aparut acest sentiment de umilinta, cand nu vad aici nici un umilit!?
Ca sa folosesc aceleasi cuvinte, eu ma las umilit! Convingeti-ma de cat de bine mi-a facut mie suspendatul si ma las convins, umilit, o sa-l sustin, o sa-l laud, o sa-l...
Trei din cei patru membri majori ai familiei mele au suferit mari reduceri de venituri, au fost umiliti prin fel de fel de epitete in ultimii 3 ani.
Iar cand discutam de profesii, de bresle, aflati ca nu sunt singur si impreuna cu mine au fost afectati peste 1500 de colegi, iar unii nu au rezistat socului. Umilinta e putin spus si poate s-ar potrivi altceva pentru a caracteriza efectele "binefacerilor" din ultimii ani.

Nu va suparati dar sunt tatal unui copil de 14 ani. Va rog nu vorbiti de profesori cand stiu cati bani am bagat in meditatii ca la scoala nu invatau nimic. La privat ai la inceput un salariu mic pana cand demonstrezi ceea ce stii, iar in logica mea profesorii nu trebuie platiti dupa vechime ci dupa performante. Cea mai buna "performanta" a profesorilor a reprezentat-o bacalaureatul! Aveti argumente sa ma contraziceti?
Subscriu. Majoritatea profesorilor merg 4 ore la scoala si dorm pe ei.
O sa spuneti ca nu sunt motivati. Motivatia lor ar trebui sa fie copiii cu al caror viitor se joaca.

Si eu am inceput cu un salariu de mizerie, la privat. Am evoluat profesional si odata cu evolutia a crescut si salariul.

Am multi colegi, fosti profesori. Fiind buni profesionisti si valorosi si-au gasit un job bine platit.

Multi profesori castiga enorm din meditatii, predand in particular, pe bani multi, ceea ce ar trebui sa predea la scoala

basescu e de vina, sigur
Ultima modificare: Joi, 2 August 2012
ContSters214341, utilizator

Alte discuții în legătură

Vom fi iarãsi ce am fost sau vom fi iarasi ce-am fost, si mai mult decât atâta? Ares-3 Ares-3 PDL si PNL se unesc. Isi doresc un partid mare, sunt deschisi la aliante si fuziuni... Nu cred ca exista tara cu politica atat de SF ca a noastra. Am ... (vezi toată discuția)
Unde fugim de alegerile astea? Ana-Maria  Dutescu Ana-Maria Dutescu Doamne, de ce m-ai pedepsit sa ma nasc in Romania? La 20 de ani de la caderea ceausismului astept cu interes caderea basescismului, am ajuns sa-l vad pe ... (vezi toată discuția)
"televiziunea poporului" Talk Partners Talk Partners Azi a aparut pe Mediafax un articol prin care se anunta ca Dan Diaconescu, patronul \"Televiziunii poporului\" a fost convocat la DNA. Nu am mai citit mai ... (vezi toată discuția)