avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Candidatura la functia de primar a unui functionar ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Candidatura la functia de primar a unui functionar public de executie

Exista un articol de lege care spune ca un functionar public de executie, ca sa poatã candida la functia de primar trebuie sa se suspende din functie si daca da care este acela.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 03:38, 2 Martie 2012
Legea nr.161/2003 prevede:
Art. 97
(1) Funcţionarul public poate candida pentru o funcţie eligibilă sau poate fi numit într-o funcţie de demnitate publică.

(2) Raportul de serviciu al funcţionarului public se suspendă:
a) pe durata campaniei electorale, până în ziua ulterioară alegerilor, dacă nu este ales;

b) până la încetarea funcţiei eligibile sau a funcţiei de demnitate publică, în cazul în care funcţionarul public a fost ales sau numit.
Interventie moderator


Stimate domn,

V-am trimis mesaj privat si v-am rugat sa nu deschideti mai multe discutii pe aceeasi tema. Ati deschis o alta discutie, ignorand mesajul meu si regulamentul de postare.

Trebuie sa intelegeti un lucru foarte simplu: regulamentul de postare se respecta si punct. Veti posta pe tema candidaturii la functia de primar in acest topic sau voi sterge viitoarele discutii pe care le veti deschide.


Gabriela Pintea


scubi a scris:
Cum sa formulez cererea suspendarii raportului de serviciu in vederea candidaturii mele la functia de primar de comuna.
Mentionez sunt functionar public de executie intr-o administratie locala .
Sunt mai mult ca sigur ca juristul (secretarul) primariei va incerca sa-mi spuna ca nu am dreptul sa ma suspend , va cauta nod in papura si atunci ma gandesc ca va trebui foarte bine argumentata cererea de suspendare din punct de vedere legal.
Va multumesc anticipat.



Tanjiani a raspuns:
Oricat de bine ati argumenta cererea, ramane la latitudinea angajatorului aprobarea acesteia...



freeelis a raspuns:
Art. 97 din Legea nr.161/2003:
(1) funcţionarul public poate candida pentru o funcţie eligibilă sau poate fi numit într-o funcţie de demnitate publică.

(2) Raportul de serviciu al funcţionarului public se suspendă:
a) pe durata campaniei electorale, până în ziua ulterioară alegerilor, dacă nu este ales;

b) până la încetarea funcţiei eligibile sau a funcţiei de demnitate publică, în cazul în care funcţionarul public a fost ales sau numit.

In acest caz, cred ca este vorba despre o suspendare de drept ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier local vs functionar public bpsrm bpsrm un functionar public este ales consilier local....poate cere suspendarea raporturilor de serviciu pe perioada exercitarii mandatului de consilier local pentru ... (vezi toată discuția)
O zi frumoasa sa aveti ! ContSters359110 ContSters359110 lucrez ca si functionar public in aparatul Consiliului Judetean , si as dori sa fac parte dintr-un partid politic pentru ca candida anul viitor pe postul de ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate functionar public lisav lisav Buna ziua, Daca un consilier local la primarie de comuna (membru al unui partid politic), este si functionar public in cadrul unei institutii din judet, se ... (vezi toată discuția)