avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inchiriere in vederea cumpararii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inchiriere in vederea cumpararii

am nevoie urgent de sfatul dvs... urmeaza sa inchiriez un imobil in vederea cumpararii lui..chiriasul imi da un avans plus plata pe chirie ...imi spune ca daca dupa cateva luni nu obtine imprumutul prin banca, atunci sa ii dau banii inapoi...

cu ce sfat ma putetio ajuta? e viabil acest tip de antecontract? sunt nevoit sa ii dau toti banii inapoi sau o parte?

E viabil contractul daca e conform cu legea. De ce n-ar fi, ca legea nu interzice astfel de contracte...
Sunteti apoi nevoit sa-i dati inapoi in functie de ce anume prevedeti in contract...
Va pot ajuta cu sfatul sa mergeti cu contractul propus de chirias la un avocat, sa-l negociati sau sa-l redacteze un avocat pentru dv.
Nu cred ca ar fi bine sa luati un contract notarial standard, parca vad ca ajungeti prin instante pentru clarificari de clauze...
multumesc de raspuns..aici nu era vorba derspre forma si continutul contractului cat mai degraba..ce fel de contract sa fac de inchiriere in care sa stipulez ca il va cumpara ulterior? se procedeaza astfel?
SE procedeaza oricum vrea omul, in functie de ce vrea el...
Puteti face mai multe contracte separate, puteti face unul singur... dar acela unul nu are o reglementare legala a denumirii, asa incat e un contract nenumit.
In toate cazurile, nu conteaza ce denumire ii puneti unui act, conteaza ce contine el, asa ca va axati pe un lucru care nu e tocmai important...
Indiferent cum ii spuneti contractului, continutul conteaza mai mult ca orice. Forma, numai uneori.
Continutul insa e diferenta intre a ajunge in instanta cu neintelegeri sau a sta linistit si lucrurile sa se desfasoare pe cat posibil, asa cum e de asteptat.
dar cum e legal, in antecontract, daca potentialul cumparator nu cumpara imobilul..pierde avansul sau nu? sau se specifica in antecontract daca ii dau banii inapoi sau nu?
Depinde foarte mult de ce anume doriti sa faceti1
Sa inteleg ca este vorba de un potential cumparator care se afla in imposibilitatea de a va achita toata suma privind imobilul, deoarece dumneavoastra in mesaj va referiti atat la plata chiriei cat si la plata unui avans!
Si totodata va impune o clauza în ceea ce priveste avansul ce ar trebui sa-l inapoiati în cazul în care actul nu se incheie.
Orice fel de contract pe care il veti intrprinde v-a trebui sa fie negociat, prin acest lucru intelegand ca fiecare parte contractanta va impune anumita clauze, urmand ca acestea sa fie acceptate de parti! contract ce ar trebui sa fie redactat de un specialist care sa tina cont de vointa ambelor parti.
Cred ca o varianta ar fi aceea de a incheia un antecontract de vanzare-cumparare prin care specificati ca cedati folosinta bunului promitentului cumparator pe o perioada de ...., pentru o chirie de...pe luna urmand ca perfectarea actului sa se faca la o data de....., acceptata de ambele parti, urmand sa inserati în contract şi plata unui avans al vanzarii in cuantum de...., clauza in cazul neprezantarii la notar pentru perfectarea actului prin care se specifica pierderea avansului dat de catre promitentul cumparator şi totodata o penalitate in ceea ce il priveste pe promitentul vanzator in cazul în care se razgandeste sa mai vanda acestuia in cuantum de....., binenteles şi clauza privind încetarea chiriei care ar trebui sa fie precizata în functie de data la care s-a prevazut perfectarea actului.

Alte discuții în legătură

Foarte urgent !!!! va rog ajutatima cu un sfat!! ginamangra ginamangra Vreau sa cumpar un apartament cu banii cash dar intreaga suma o voi avea doar peste o luna asa ca m-am inteles cu vanzatorul apartamentului sa-i dau o parte ... (vezi toată discuția)
Recuperare arvuna cumparare imobil feier_daniela feier_daniela spuneti mi daca am alta solutie decat instanta pentru recuperarea avansului dat pt o casa.casa avea datorii pe care vanzatorul nu le a declarat la incheierea ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare teren extravilan daaniel daaniel scuze,nu stiu daca am ales bine categoria,mama a incheiat un antecontract,luand avans o suma de bani, valabil pana la 23.01.2009.ieri cumparatorul ne-a sunat ... (vezi toată discuția)