avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... antecontract vanzare-cumparare teren extravilan
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

antecontract vanzare-cumparare teren extravilan

scuze,nu stiu daca am ales bine categoria,mama a incheiat un antecontract,luand avans o suma de bani, valabil pana la 23.01.2009.ieri cumparatorul ne-a sunat si ne-a spus ca datorita crizei ,nu mai poate cumpara terenul in totalitate ci numai o treime.noi nu vrem ca el sa piarda avansul dar si noua ne este frica sa facem alt antecontract din teama de a nu fi pacaliti si a da avansul inapoi.multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:50, 24 Decembrie 2008
Încheiaţi un nou antecontract, în cuprinsul căruia stipulaţi în mod expres, pe lîngă clauzele privind obiectul contractului, faptul că părţile înţeleg să desfiinţeze de comun acord antecontractul iniţial şi că avansul achitat potrivit acelui antecontract rămîne achitat ca avans asupra terenului convenit prin noul act.

Sau puteţi încheia un act de novaţie prin schimbarea obiectului antecontractului iniţial.

Cel mai util ar fi să desfiinţaţi de comun acord primul act şi să încheiaţi un nou antecontract. Pentru dumneavoastră este mai simplu din punct de vedere al conţinutului juridic al celor două acte.

Sfatul cel mai bun pe care vi-l pot da este acela de a apela la un avocat pentru redactarea actelor. Altfel, riscaţi să vă pierdeţi în noţiuni juridice pe care nu le cunoaşteţi.

Liviu S.Bordaş
Nu va opreste nimeni sa incheiati contractul de v-c pe suprafata ceruta de cumparator fara a modifica antecontractul.
ªi florinturlete are dreptate. Însă...

Va trebui să specificaţi în contractul de v/c (sau într-un act separat) că, după încheierea actului privind vînzarea-cumpărarea acelei treimi, cumpărătorul nu mai are nicio pretenţie care ar putea izvorî din executarea parţială a antecontractului încheiat anterior.

Altfel, cine ştie, vă veţi trezi cu o cerere privind plata de daune interese pentru neîndeplinirea sau îndeplinirea necorespunzătoare a antecontractului.

Aveţi certitudinea că această criză va fi veşnică? Dacă mîine, poimîine, promitentul cumpărător va constata că ar fi fost mult mai cîştigat dacă ar fi cumpărat tot terenul? ªi, în mod nefiresc, dar absolut posibil, va încerca să-şi scoată pîrleala de pe urma dumneavoastră, invocînd antecontractul? Cu un avocat bun, ar fi posibil, dacă nu vă luaţi măsuri de protecţie.

Liviu S.Bordaş
Depinde ce este mentionat in acel antecontract, dar conteaza si dorinta dumneavoastra. Daca sunteti de acord sa vindeti doar suprafata solicitata de cumparator, puteti solicita anularea primului antecontract si sa incheiati un alt antecontract.
Eu cred ca ar trebui sa va redacteze un avocat actul translativ de proprietate.
Cele sus aratate sunt corecte dar sa nu faceti vreo omisiune.
Notarul in general va face un act tip, nu are timp sa va redacteze actul asa cum vreti dvs.Avocatul are timp sa va asculte intrucat si pentru acest lucru il platiti.
Sfatul meu ar fi sa mergeti cu actul redactat de avocat la notar si acesta doar sa aplice stampila pt autentificare.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere grobianu grobianu Va rog sa-mi spuneti daca, in cazul unei case, dupa incheierea unui asemenea contract devin proprietar cu drepturi depline. Mai precis, trebuie sa ma prezint ... (vezi toată discuția)
Impozit antecontract de vanzare-cumparare apartament apu apu Buna ziua, am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare a unui apartament. Pe langa taxele notariale, mi s-a solicitat si am achitat impozitul de 2%, ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare-cumparare imobil mz-tin mz-tin Vreau sa cumpar o locuinta,pot eu sa inchei un precontract la un avocat fara sa merg la notar? In cazul in care din ,,n"motive contractul nu poate fi incheiat ... (vezi toată discuția)