avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobil obtinut prin hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobil obtinut prin hotarare judecatoreasca

Buna ziua,

In urma cu 2 ani mama a murit, am avut un proces pentru scoaterea unui imobil la licitatie, dar pana la urma am picat de comun acord cu tatal ca el sa poata locui pana la data 01.06.2011 si in schimb sa ne cedeze partea lui(mie si surorii mele), avand o hotarare judecatoresca definitiva pentru aceasta actiune.
Dorim sa vindem imobilul (eu si sora fiind unici proprietari) si vroiam sa stiu daca trebuie scos un alt act, contract sau se poate vinde avand doar hotarare judecatoresca si contractul vechi (in care apar proprietari parintii)?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gexgec , utilizator 19:55, 26 Februarie 2012
e amestecata expunerea...
ce licitatie?
era mostenitor si tatal-poate sotul defunctei mame?
care-i contractul dintre dvs proprietari si tatal locatar?
In urma unei hotarari judecatoresti am primit partea tatalui- care era si el mostenitor (50%) din imobil.acum dorim sa-l vindem, dar nu stim ce acte trebuie facute.Intre noi si tata nu exista nici un contract, ci doar hotararea judecatoresca prin care el(tatal) ne renunta la partea lui, in favoarea noastra- fara a cere nimic in schimb(singura mentiune a fost ca doreste sa locuiasca pana pe data de 01.06.2011 atat), asta insemnand ca noi suntem acum proprietari de drept.
mda..tatal dvs cred ca a renuntat la cota domniei sale dupa sotia sa, mama dvs ..
deci renuntarea lui vizeaza mostenirea dupa defuncta si nu donatia etc a dreptului sau dobandit in timpul casatoriei..
asa pare din ce imi spuneti..cu exceptia faptului ca mama dvs avea aceasta casa ca bun propriu
Parintii au dobandit acest imobil in timpul casatoriei, dupa care au divortat fara a se face partajul.Dupa decesul mamei s-a facut succesiunea din care noi copii am avut impreuna 50% din toate bunurile care au fost dobandite de parinti(printre care si acest imobil) inainte de divort.
Dupa succesiune am deschis o actiune de scoatere a acestui imobil la licitatie, urmand ca tata sa renunte la cota sa.Din hotararea judeactoresca reiese ca eu si sora mea suntem proprietari de drept dupa data de 01.06.2011.
Dorim sa vindem acest imobil si nu stim ce acte ne-ar trebui.
banui ca acea actiune intitulata de dvs ca fiind de scoatere la licitatie publica a fost de fapt o actiune de iesire din indiviziune in urma careia dvs si sora ati ramas proprietarii imobilului.
daca este asa, va trebuie hotararea judecatoreasca la care faceti referire in copie legalizata, un extras de carte funciara de informare din care să rezulte ca imobilul este intabulat pe
numele dvs si al surorii dvs, impozitul pe casa achitat la zi, evident rolul fiscal fiind deschis tot numai pe numele dvs si al surorii. cu aceste acte mergeti la notar iar notarul va solicita extrasul de carte funciara pentru autentificare pentru a putea incheia contractul de vanzare cumparare. va mai trebuie si un cumparator ferm decis care sa cumpere casa.
in situatia in care nu aveti casa intabulata pe numele dvs si al surorii, trebuie sa finalizati intai aceste demersuri inainte de a vinde.
succes.

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil cu sau fara evacuare silita? gexgec gexgec Buna ziua, In urma cu 2 ani mama a murit, am avut un proces pentru scoaterea unui apartament la licitatie, dar pana la urma am picat de comun acord cu tatal ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii, renuntarea la succesiune si recuperarea datoriei se pot face in acelasi act notarial? Tudor-Radu Tudor-Radu Buna ziua. Sora imi datoreaza 80 000E, imprumutati cu act la notar, dar nu are de unde sa mi-i dea si a propus sa mergem sa dezbatem succesiunea dupa tata ... (vezi toată discuția)
Instrainare drept proprietate obtinut prin mostenire ralume78 ralume78 Buna ziua, In urma cu 10 ani in urma decesului tatalui meu am dezbatut mostenirea pentru casa, in urma careia am obtinut eu, mama si sora mea o cota parte, ... (vezi toată discuția)