avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am fost trimis in CO fara plata fara sa semnez o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am fost trimis in CO fara plata fara sa semnez o decizie

Am fost anuntat in luna noiembrie ca de la 1.12 .2011 sant in concediu fara plata , deoarece firma nu mai are de munca si nu are bani , am intrebat daca exista o decizie si mi sa spus ca o sa fiu chemat sa semnez,insa nici pana azi nu am semnat nimic si sant tot in fara plata. M-am adresat si d-lui.director printr-o cerere scrisa cu nr .de inregistrare si tot nu mi sa raspuns . Seful de echipa ma cerut directorului pt ca are nevoie de mine insa acesta nu a vrut sa ma cheme la munca,mentionez ca nu toti angajatii sant in CO fara plata. Ce drepturi am in situatia asta ,pot actiona in judecata firma ,care sunt caile legale,pot depune o plangere la ITMB,exista o rezolvare.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:42, 12 Aprilie 2012
1. Aveti facuta o cerere de CFP?

2. Angajatorul nu va poate trimite in VFP fara a exista o solicitare din partea dvs ... in cazul unor dificultati financiare , acesta are la dispozitie ca masuri unilaterale alte modalitati si nu impunerea unor CFP.

3. Incalcarea unor dispozitiile legale cu privire la relatiile de munca poate fi sesizata ITM-ului.
1. nu am facut nici o cerere de concediu fara plata,angajatorul sa scuzat ca nu mai are de munca si nici bani sa ma platesca

multumesc pentru raspuns
aveti idee in cat timp se rezolva cererea la ITM, mi se da un raspuns din partea lor
Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
ITM va va da un raspuns in termen de 30 de zile , cu posibilitatea de prelungire pana la 45 de zile a termenului de raspuns.
Ma poate ajuta cineva pentru a redacta o sesizare catre tribunal in legatura cu un conflict de munca . Am facut sesizare catre ITM si mi ca raspuns ca situatia mea este conflict de munca si sa ma adresez instantei . Ma poate ajuta cineva in legatura cu redactarea sesizarii catre tribunal .Va multumesc.
Care este obiectul actiunii in instanta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare drepturi salariale neplatite si modificare in carnet de munca Ginulici Ginulici Sotul meu a lucrat la o societate aflata in alta localitate.Nu si-a primit salariul pe ultimele 3 luni, iar cand a avut ocazia sa se uite in carnetul de munca, ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata? Cecilia35 Cecilia35 Puteti sa ma ajutati ce posibilitati am in cazul in care la firma sant intreruperi de lucru , o saptamana se lucreaza, una nu si tot asa de doua luni , sant ... (vezi toată discuția)
Carnet munca RAMOnaBC RAMOnaBC buna,am o intrebare....:la dosarul de somaj imi trebuie canetul de munca.azi l-am ridicat si am descoperit ca perioada 2002-2004 cat am lucrat la o firma din ... (vezi toată discuția)