avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... copie carte de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

copie carte de munca?

Salut,

De mai bine de doua luni cei de la firma nu reusesc sa-mi faca copie dupa cartea de munca, fiindu-mi necesara pentru aplicarea pentru un credit!
Au dat cartea de munca la ITM pentru scanat, si din ce spun ei la ITM-ul din Bucuresti este haos total.
Ce plangere pot face catre ITM pentru a putea intra in posesia carti de munca? nu cred ca ma pot refuza, nu cred ca au voie sa-mi tina blocata cartea de munca?

Va multumesc,
Marius
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:29, 12 Noiembrie 2008
Faceti o adresa catre directorul ITM si prezentati situatia de fapt.
Incercati sa mergeti personal , aflati care este inspectorul care se ocupa de societate si puteti obtine si de la ei carnetul de munca pentru o copie xerox. Nu este chiar haos la ITM Bucuresti.
Nu reusesc ? Sau nu vor ?
Sunt deja doua probleme !
Sunteti convins ca aveti carte de munca ?
Mergeti la ITM personal si in cazul in care cartea de munca exista, vor fi oblligati sa va faca copie.
Ar fi indicata chiar o cerere inregistrata la registratura prin care sa solicitati copia xerox
De existat exista!
Am avut o copie, dar am aplicat la o banca unde din pacate mi-a fost respins dosaru, dosarul a ramas la ei in arhiva - nu am mai putut recupera copia.
Din cate stiu cartile de munca se scaneaza la casele judetene de pensii.
Deci, verificati la ITM ca intr-adevar aveti carte de munca si apoi solicitati in scris copia acesteia la Casa de pensii a municipiului Bucuresti/casa de pensii judeteana de ea. Cartile de pumca se preiau de la firme pe baza de proces verbal si delegat si se predau inapoi firmei in acelasi mod.
Succes!
Care este termenul maxim in care trebuiesc predate inapoi firmei?

Alte discuții în legătură

Carte de munca zugravu catalin zugravu catalin Am pierdut cartea de munca la noul serviciu si nu a mai fost dusa la scanat.Cel de la personal zice ca nu a primit-o de la cel care a fost inaitea lui. ... (vezi toată discuția)
Carte de munca MilitaruMelisa MilitaruMelisa Mai este cineva care nu si-a primit cartea de munca de la angajator?a mea cica e la scanat la casa de pensii , dar nu stiu cat dureaza ca e de doi ani si tot ... (vezi toată discuția)
Scanare carnete de munca la casa de pensii bucuresti tudorache_alyna tudorache_alyna Buna ziua! Am inteles ca dupa ce am dus o data carnetele de munca la ITM Bucuresti pentru scanare acum a doua oara va trebui sa le ducem la Casa de Pensii ... (vezi toată discuția)