avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte de munca

Mai este cineva care nu si-a primit cartea de munca de la angajator?a mea cica e la scanat la casa de pensii ,
dar nu stiu cat dureaza ca e de doi ani si tot nu e scanata.Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:12, 9 Februarie 2013
Ar trebui sa solicitati in scris carnetul de munca de la firma.
Casele de pensii au trimis adrese repetate, firmelor, pentru a-si ridica de urgenta carnetele de munca date la scanat, inca incepand din anul 2011, deoarece nu mai au spatii de depozitare.
In prezent, cand depui dosarul de pensionare (conform formularului de depunere), trebuie sa depui si carnetul de munca in original si in copie xerox, certificata de autenticitate de catre ultimul angajator. Nu intrebati de ce, nu stiu. Prima intrebare care va vine firesc in minte, cred ca este: parca le-au scanat, de ce trebuie si original si copie ?
Daca este vorba despre Bucuresti , va pot spune 100% ca sunt nescanate foarte multe carnete de munca trimise din 2010 ...

Daca va doriti asa de stringent carnetul de munca, atunci va trebui sa solicitati de la angajator sau de la ITM numarucl cutiei cu care v-a fost trimis la scanat carnetul de munca. Dupa obtinerea acestuia mergeti la Casa de pensii sa vi-l ridicati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca MilitaruMelisa MilitaruMelisa Buna ziua am fost angajata printr-o firma de recutare din brasov timp de 3 luni de zile( 4 noiembrie 2010-10 februarie 2011) si inca nu mi-am primit cartea de ... (vezi toată discuția)
Carnetul de munca se afla la scanat. ce se depune la ajofm si la casa de pensii? Viorica Petre Viorica Petre Angajatii sunt in perioada de preaviz ca urmare a concedierii colective (ultimele 8 zile) si angajatorul nu a depus la momentul oportun carnetele de munca in ... (vezi toată discuția)
Predare carti de munca la casa de pensii dali_c dali_c Buna ziua. Societatea la care lucrez detine cartile de munca. Acestea au fost scanate si inregistrate de casa de pensii in 2006. Cand le-am verificat am mai ... (vezi toată discuția)