avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... disponibilizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

disponibilizare

am primit preaviz, se restructureaza locul de munca, preavizul este pana pe data de 12.03.12, ulterior patronula revenit asupra deciziei, si, in momentul de fata incearca sa ma determine sa semnez o cerere de de concediu fara plata pana la data cand expira preavizul, respectiv 12.03.12.
L-am informat ca mi-a semnat un preaviz, iar eu nu voi semna fortat o cerere de concediu fara plata, intrucat am primit un preaviz; sub o stare de nervozitate acesta(patronul) mi-a comunicat ca va pune interdictie ca eu sa intru in incinta societatii, si mai ales sa merg la locul de munca unde imi desfasor activitatea.
Eu nu doresc decat sa merg la serviciu conform preavizului pana pe data de 12.03.12.
Intrebarea mea este daca este legal ceea ce face acest patron si ce pot face eu ca sa imi obtin drepturile salariale conform preavizului dat.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 19:38, 24 Februarie 2012
nu este legal. daca nu va lasa sa intrati, asigurati-va ca aveti martori, faceti un proces-verbal pe care-l depuneti angajatorului sau il comunicati prin posta cu confirmare de primire, cum ca v-ati prezentat dar nu ati fost lasat sa intrati sa va desfasurati activitatea semnat de 2 martori.
atentie asta o faceti zilnic...adica ziua si procesul-verbal
Nu este legal ceea ce face acest angajator .. in cazul in care va interzice sa intrati in incinta societatii pentru a va desfasura activitatea pe perioada preavizului aveti posibilitatea de a va adresa ITM-ului si/sau instantei de judecata ...

Ar trebui sa informati angajatorul ca in cazul in care cereti CFS pana in 12.03.2012, practic data incetarii CIM nu va mai fi 12 martie. Conform art 75 alin 3 CM si in cazul CFS, preavizul se suspenda si tot va trebui efectuat pana la expirarea celor 20 de zile lucratoare.
In cazul disponibilizarii, CIM nu inceteaza la o anumita data ci la data expirarii celor 20 de zile lucratoare (minim) de preaviz. In cazul in care pe parcursul preavizului intervine un caz de suspendare de CIM, acesta se va prelungi automat cu respectivele zile.
In concluzie angajatorul nu rezolva nimic cu CFS-ul, pentru ca tot va trebui sa efectuati zilele de previz pana la expirarea acestora, data la care vi se va putea desface CIM.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Februarie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz branzaoana branzaoana Buna seara! Acum fix 15 zile lucratoare am intrat in preaviz. Cum am intrat: administratora firmei a vorbit la contabilitate sa imi incheie ctr de munca ... (vezi toată discuția)
Cfs si preaviz demisie bvr bvr Buna ziua! Am rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea situatie: Un salariat al firmei si-a depus demisie cu respectarea termenului legal de preaviz. De ... (vezi toată discuția)
Desfiintare loc de munca flori9 flori9 Buna ziua, Am o nelamurire in ceea ce priveste chemarea din CFP a uni angajat pt acordarea preavizului de 20 de zile, dupa care i se va desfiinta postul. ... (vezi toată discuția)