avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită patanii si probleme ca girant
Discuție deschisă în Executare silită

patanii si probleme ca girant

in 2008 am girat un coleg de servici la CAR ptr o suma de 8000 ron ptr 36 luni impreuna cu un al doilea girant intre timp colegul nu a mai platit (desi a castigat si la loto) iar eu am p rimit acasa citatie de la tribunal ca sunt executata silit ptr plata datorii restante de 4000 ron intrebarea este de ce acum primesc asa ceva???? si de ce sa platesc toata suma eu???? nu exista si un fond cand faci CAR???:stunned:
Cel mai recent răspuns: kreekree , utilizator 14:48, 28 Februarie 2012
Imi pare rau de situatia dvs., cu atat mai mult cu cat raspunsul la "de ce" -urile dvs. este dureros:
De ce acum - > pentru ca acum s-a decis CAR-ul sa va actioneze in judecata. Din ce motive se misca abia acum, se poate ghici, insa nu va ajuta pe dvs. cu nimic sa stiti de ce azi si nu maine sau ieri.
Acum trebuie sa va concentrati sa va aparati de executare cum puteti mai bine, si sa recuperati de la datornicul principal cat se poate din paguba.
De ce dvs. toata suma - > pentru ca sunteti girant. CAR-ul nu-i obligat sa va ia la rand sau sa va dea pe toti in judecata, poate sa aleaga pe cine vrea. In calitate de griant, dvs. ati oferit catre CAR garantia ca respectivul coleg isi va plati datoriile, si ca daca nu le va pati, le veti plati dvs. in locul lui.
Nu stiu ce fond v-ati dori sa existe la CAR ...

In fine, ideea e ca trebuie sa va aparati in executarea silita, care aparent este corect indreptata impotriva dvs. (lega vorbind, nu moral.)
va multumesc ptr explicatii ..... da cei drept e foarte dureros mai ales cand esti un cetatean corect
apropo de fond el exista in cazul meu colegul a trebuit sa cotizeze intai apoi sa ia acest imprumut mai exact fondul este de 2700 ron iar imprumutul este de fapt de 2 sau 3 ori fondul respectiv
de aceea am intrebat de el ptr a scade val imprumutului cu acel fond iar diferenta o s-o platesc
nu stiu exact care este metoda sau dc se poate
eu ma gandesc altfel sunt obligata sa platesc ii platesc apoi titularul se duce frumos si face lichidarea fondului si ia banii si are si creditul platit
vedeti de aceea nu mi se pare logic si corect

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema contract imprumut - girant cosmin8917 cosmin8917 Buna seara, In anul 2007 am girat un coleg coleg pt un contract de imprumut de la CAR. in anexa la contract privind girantul sunt doua clauze, respectiv ca ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de girant incompleta ivalentin ivalentin Am girat un coleg pentru un imprumut la CAR Bucuresti. Pentru aceasta, initial am completat o adeverinta de girant pe care am semnat-o, urmand ca ulterior sa ... (vezi toată discuția)
Executare silita in cazul unui imprumut car neachitat camda camda buna seara. un car obtine execuatrea silita pentru un contract de imprumut neachitat la timp. executorul judecatoresc s-a indreptat asupra girantului. ... (vezi toată discuția)