avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Infiintare SRL
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Infiintare SRL

Sunt asociat unic si Administrator al unui srl in procedura de insolventa. Pot infiinta un alt srl ca si asociat unic ? Daca NU, care sunt conditiile de indeplinit ptr a infiinta un alt srl ?
Multumesc,
Aurel B
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 23:28, 24 Februarie 2012
Nu puteti infiinta un alt SRL in care sa fiti tot asociat unic, doar dupa ce prima societate a fost radiata. Nu are importanta ca societatea e in insolventa.
Puteti infiinta un alt SRL, doar daca exista, cel putin, inca un asociat.
Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2012
Avocat Lăzăruţiu Lucian, Avocat
Art. 14 din legea nr. 31/1990 privind organizarea si functionarea societatilor comerciale prevede ca "O persoană fizică sau o persoană juridică nu poate fi asociat unic decât
într-o singură societate cu răspundere limitată".
Puteti detine calitatea de asociat in alta societate cu conditia ca acea societate sa mai aiba cel putin un asociat, indiferent de numarul partilor sociale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator posibilitati Silvia  Aldea Silvia Aldea Am o nedumerire referitor la posibilitatea unei persoane fizice de a-si mai infiinta o societate comerciala, in care fie este asociat unic, fie vor fi mai ... (vezi toată discuția)
Srl-d  am o firma infiintata acum aprox. 5 ani, care are activitatea suspendata si pe care nu am avut activitate in realitate, dar probabil 2-3 luni la inceput, pana ... (vezi toată discuția)
Constituire srl virginia.duta virginia.duta Poate fi infiintat un SRL care areca asociati : persoana fizica X si un SRL , dar persoana fizica X este asociat unic in cadrul SRL - ului ? Care e legea care ... (vezi toată discuția)