avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... ADMINISTRATOR POSIBILITATI
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

ADMINISTRATOR POSIBILITATI

Am o nedumerire referitor la posibilitatea unei persoane fizice de a-si mai infiinta o societate comerciala, in care fie este asociat unic, fie vor fi mai multi asociati, fie el este administratorul firmei etc., in conditiile in care acesta a fost administratorul unei societati comerciale (SRL) impotriva careia a fost deschisa procedura insolaventei, a falimentului si a fost radiata de la ONRC. In aceste conditii cel care a figurat ca fiind administratorul unei firme ajunsa in situatia expusa mai sus, el isi mai poate infiinta o firma pe numele sau? Mai poate fi administratorul vreunei firme vreodata?
Si a doua intrebare ar fi aceea daca, pe timpul cat este declansata procedura insolventei sau a falimentului, administartorul firmei respective isi poate infiinta o firma in care sa figureze ca asociat sau administartor?
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 06:06, 11 August 2009

In principu o persoana poate sa mai infiinteze o societate comerciala in care sa figureze ca asociat dar nu asociat unic. In conformitate cu Legea 31/1990 o persoana fizica sau dupa caz, o persoana juridica nu poate avea calitatea de asociat unic decat intr-o singura societate cu raspundere limitata.Chiar si in cazul in care a detinut sau detina inca o societate care este in stare de insolventa poate sa fie actionar la o alta societate.
La ambele intrebari raspunsul este ca atat asociatul cat si administratorul trebuie sa raspecte prevederile legii 31/19990

2) Nu pot fi fondatori persoanele care, potrivit legii, sunt incapabile ori care au fost condamnate pentru gestiune frauduloasă, abuz de încredere, fals, uz de fals, înşelăciune, delapidare, mărturie mincinoasă, dare sau luare de mită, pentru infracţiunile prevăzute de Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea şi sancţionarea spălării banilor, precum şi pentru instituirea unor măsuri de prevenire şi combatere a finanţării actelor de terorism, cu modificările şi completările ulterioare, pentru infracţiunile prevăzute de art. 143-145 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei sau pentru cele prevăzute de prezenta lege, cu modificările şi completările ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea administratorului aalen aalen Nelamurire : O societate comerciala este in litigiu cu o persoana fizica .In cazul in care va pierde procesul societatea comerciala va fii obligata la ... (vezi toată discuția)
Probleme juridice in afaceri belvedere belvedere buna ziua fiind 2 actionari la firma,amandoi fiind administratori,dar in ultimul timp partenerul meu sa ocupat de administrarea ei.El a plecat in ... (vezi toată discuția)
Faliment ContSters69698 ContSters69698 Daca sunt asociat la un S.R.L., si firma are datorii de 70000 RON la un furnizor, dar nu are datorii la stat, firma furnizoare poate declansa ... (vezi toată discuția)