avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... probleme juridice in afaceri
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

probleme juridice in afaceri

buna ziua
fiind 2 actionari la firma,amandoi fiind administratori,dar in ultimul timp partenerul meu sa ocupat de administrarea ei.El a plecat in strainatate,lasandu-ma cu o gramada de datorii.Eu pot sa cer falimentul?Sau ce altceva sa fac?Pot sa-i fac plangere penala?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: rokambole , utilizator 10:57, 12 Octombrie 2010
Puteti sa cereti excluderea asociatului in conformitate cu art. 222 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata. Trebuie insa sa stiti ca administratorii sunt solidar raspunzatori fata de societate pentru stricta indeplinire a indatoririlor pe care legea sau actul constitutiv le impun. In aceasta ordine de idei daca solicitati deschiderea procedurii insolventei( puteti sa o faceti) sunteti solidar raspunzator cu celelalt administartor pentru debitele societatii.
inainte de a demara orice actiune, aveti nevoie de un audit juridic si contabil care sa identifice problemele pe care le are firma D-v. In functie de rezultatul acestui audit puteti decide ce actiuni aveti de urmat, astfel incit sa nu va afecteze.
Asa cum bine spuneau colegii mei, chiar daca unele operatiuni copmerciale au fost facute de celalt administrator, posibil sa raspundeti si D-v de gresita administrare a firmei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator posibilitati Silvia  Aldea Silvia Aldea Am o nedumerire referitor la posibilitatea unei persoane fizice de a-si mai infiinta o societate comerciala, in care fie este asociat unic, fie vor fi mai ... (vezi toată discuția)
Probleme juridice in afaceri belvedere belvedere buna ziua Santem 2 actionari cu parti egale intro firma,iar pana acum colegul meu a fost platit sa se ocupe de administrarea firmei.Acum 2 zile el a fugit in ... (vezi toată discuția)
Acte/impozite Jass Jass suntem 2 asociati eu 80% parti sociale el 20%. amandoi administratori cu drepturi nelimitate. el a avut activitate pe firma fara sa am acces la ceva fara sa mi ... (vezi toată discuția)