avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale acte/impozite
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

acte/impozite

suntem 2 asociati eu 80% parti sociale el 20%. amandoi administratori cu drepturi nelimitate. el a avut activitate pe firma fara sa am acces la ceva fara sa mi ceara vreo parere, suntem amandoi raspunzatori pentru impozite neachitate, acte, bilanturi nedepuse?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ANCA-DANIELA VIVSIC-BUTNARU , Consultant fiscal 09:11, 15 Noiembrie 2008
din pacate, da
Conform Legii societatilor comerciale, L31/1990 Art. 73. - (1) "Administratorii sunt solidar răspunzători faţă de societate pentru:
a) realitatea vărsămintelor efectuate de asociaţi;
b) existenţa reală a dividendelor plătite;
c) existenţa registrelor cerute de lege şi corecta lor ţinere;
d) exacta îndeplinire a hotărârilor adunărilor generale;
e) stricta îndeplinire a îndatoririlor pe care legea, actul constitutiv le impun."
iar Legea contabilitatii (L82/1991) stipuleaza la art.10 - (1)" Răspunderea pentru organizarea şi conducerea contabilităţii la persoanele prevăzute la art. 1 revine administratorului..." .
In consecinta raspunderea pentru impozitele neachitate , bilanturile si declaratii nedepuse revine ambilor administratori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa de post functionar administrativ/administrator societate comerciala carmen10 carmen10 Cine ma poate ajuta cu un model de fisa de post functionar administrativ? (vezi toată discuția)
Informatii privind nr. de asociati si drepturile fiecaruia sim4matic sim4matic vreau sa infiintez un srl cu un capital de 200 ron .el a venit cu idea sa fim ambii asociati 50-50 si tot o data si administratori.intrebarea ie ce putere de ... (vezi toată discuția)
Actionar unic si administrator 120656 120656 Buna seara, Sunt actionar unic si administrator la un SRL, care a intrat in insolventa cu 2 luni in urma, fiind numit in acest caz un administrator ... (vezi toată discuția)