avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general fisa de post functionar administrativ/administrator ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

fisa de post functionar administrativ/administrator societate comerciala

Cine ma poate ajuta cu un model de fisa de post functionar administrativ?
Cel mai recent răspuns: Mihaiela Dragomir , Avocat 17:17, 28 Iunie 2010
Daca-i vorba de administrator societate comerciala te uiti in actul constittutiv al societatii sii treci toate atributiile iar in rest mai treci altele in functie de activitate;
- L 31/1990
ART. 70
(1) Administratorii pot face toate operatiunile cerute pentru aducerea la indeplinire a obiectului de activitate al societatii, afara de restrictiile aratate in actul constitutiv.
(2) Ei sunt obligati sa ia parte la toate adunarile societatii, la consiliile de administratie si la organele de conducere similare acestora;

ART. 71
(1) Administratorii care au dreptul de a reprezenta societatea nu il pot transmite decat daca aceasta facultate li s-a acordat in mod expres.
(2) In cazul incalcarii prevederilor alin. (1), societatea poate pretinde de la cel substituit beneficiile rezultate din operatiune.
(3) Administratorul care, fara drept, isi substituie alta persoana raspunde solidar cu aceasta pentru eventualele pagube produse societatii.
ART. 72
Obligatiile si raspunderea administratorilor sunt reglementate de dispozitiile referitoare la mandat si de cele special prevazute in aceasta lege.
ART. 73
(1) Administratorii sunt solidar raspunzatori fata de societate pentru:
a) realitatea varsamintelor efectuate de asociati;
b) existenta reala a dividendelor platite;
c) existenta registrelor cerute de lege si corecta lor tinere;
d) exacta indeplinire a hotararilor adunarilor generale;
e) stricta indeplinire a indatoririlor pe care legea, actul constitutiv le impun.
(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actionar unic si administrator 120656 120656 Buna seara, Sunt actionar unic si administrator la un SRL, care a intrat in insolventa cu 2 luni in urma, fiind numit in acest caz un administrator ... (vezi toată discuția)
Vanzare active srl-aveam sau nu voie cosminghe cosminghe Buna ziua Impreuna cu un asociat am infiintat un srl eu aveam 50% el 50% iar eu eram unicul administrator al societatii, pentru a ... (vezi toată discuția)
Acte/impozite Jass Jass suntem 2 asociati eu 80% parti sociale el 20%. amandoi administratori cu drepturi nelimitate. el a avut activitate pe firma fara sa am acces la ceva fara sa mi ... (vezi toată discuția)