avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale informatii privind nr. de asociati si drepturile ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

informatii privind nr. de asociati si drepturile fiecaruia

vreau sa infiintez un srl cu un capital de 200 ron .el a venit cu idea sa fim ambii asociati 50-50 si tot o data si administratori.intrebarea ie ce putere de decizie are fiecare separat ( fara stirea celuilalt) ???????????si daca aveti sami dati mai mulye sfaturi in privinta asta .va multumesc
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 15:39, 10 Martie 2009
In cazul dvs. toate hotararile privind societatea trebuie luate de comun acord altfel nu se ajunge la consens si nu va puteti desfasura activitatea. ACTIVITATILE curente le poate indeplini oricare dintre asociati insa , angajarea unui credit , deschiderea unui punct de lucru etc. poate fi luata decat impreuna.
Si raspunderea o aveti tot in mod egal.
Art. 73 lg 31/1990
(1) Administratorii sunt solidar raspunzatori fata de societate pentru:
a) realitatea varsamintelor efectuate de asociati;
b) existenta reala a dividendelor platite;
c) existenta registrelor cerute de lege si corecta lor tinere;
d) exacta indeplinire a hotararilor adunarilor generale;
e) stricta indeplinire a indatoririlor pe care legea, actul constitutiv le impun.
(2) Actiunea in raspundere impotriva administratorilor apartine si creditorilor societatii, care o vor putea exercita numai in caz de deschidere a procedurii reglementate de Legea nr. 64/1995 privind procedura reorganizarii judiciare si a falimentului, republicata.

Art. 198
(1) Societatea trebuie sa tina, prin grija administratorilor, un registru al asociatilor, in care se vor inscrie, dupa caz, numele si prenumele, denumirea, domiciliul sau sediul fiecarui asociat, partea acestuia din capitalul social, transferul partilor sociale sau orice alta modificare privitoare la acestea.
(2) Administratorii raspund personal si solidar pentru orice dauna pricinuita prin nerespectarea prevederilor de la alin. (1).

Ultima modificare: Marți, 10 Martie 2009
Denisa Stanca, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actionar unic si administrator 120656 120656 Buna seara, Sunt actionar unic si administrator la un SRL, care a intrat in insolventa cu 2 luni in urma, fiind numit in acest caz un administrator ... (vezi toată discuția)
Acte/impozite Jass Jass suntem 2 asociati eu 80% parti sociale el 20%. amandoi administratori cu drepturi nelimitate. el a avut activitate pe firma fara sa am acces la ceva fara sa mi ... (vezi toată discuția)
Vanzare active srl-aveam sau nu voie cosminghe cosminghe Buna ziua Impreuna cu un asociat am infiintat un srl eu aveam 50% el 50% iar eu eram unicul administrator al societatii, pentru a ... (vezi toată discuția)