avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... sanse sa devin avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

sanse sa devin avocat

Buna seara.Va rog sa ma ajutati cu un sfat.Am terminat facultatea de drept in 1998 si licenta mi-am dat-o in 1999 la Academia de Politie din Bucuresti.Dupa absolvire
am continuat sa lucrez in continuare la magazinul pe care-l aveam de pe vremea cand eram sudenta.Acum as dori sa stiu mai exact ce ar trebui sa fac ca sa pot ajunge sa lucrez in domeniul pe care l-am studiat?
Cel mai recent răspuns: horeabortan , utilizator 19:42, 26 Februarie 2012
da dai examen de primire in profesie la baroul unde domiciliezi si sa devii stagiar.
Mikiro24 a scris:

Acum as dori sa stiu mai exact ce ar trebui sa fac ca sa pot ajunge sa lucrez in domeniul pe care l-am studiat?

Daca va referiti la domeniu si nu numai la profesia de avocat, mai aveti la alegere profesia de magistrat, notar, consilier juridic.
Va rog sa-mi spuneti ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a ajunge sa profesez ca si Consilier Juridic?
Multumesc pentru raspuns.
Toate conditiile le aveti in legea nr. 514 din 2003 privind organizarea si exercitarea profesiei de consilier juridic.
Mikiro24 a scris:

Va rog sa-mi spuneti ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a ajunge sa profesez ca si Consilier Juridic?
Multumesc pentru raspuns.

Faptul de a avea o licenta in drept va da dreptul de a fi angajata in functia de consilier juridic.
Daca aveti o firma, puteti sa va angajati chiar la firma dvs in functia de consilier juridic. Nu este necesar niciun examen, doar sa incheiati contractul de munca. Nu este obligatoriu sa fiti membra a niciunei asociatii a consilierilor.

Mai multe informatii gasiti in legea consilierilor juridici. Oricum, am auzit ca se doreste schimbarea, in viitorul apropiat, a respectivei legi.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Februarie 2012
dana13, utilizator

Alte discuții în legătură

Informatii-facultatea de drept ContSters86398 ContSters86398 Va rog mult sa-mi explicati cum se procedeaza !Dupa ce termini facultatea de drept esti avocat stagiar si trebuie sa stai pe langa un alt avocat s ate invete ... (vezi toată discuția)
Academia de politie si facultatea de drept Imanent Imanent - Este posibil sa faci Academia de Politie paralel cu Dreptul (la zi, nu la distanta)? - Daca termin Academiei de Politie, specializarea drept, pot ... (vezi toată discuția)
Admitere barou si inm - probe la examen, conditii de inscriere lumifatu lumifatu sunt studenta in ultimul an la drept si as dori sa stiu cate examene trebuiesc sustinute pt. admiterea in barou, care sunt acestea? dar pt. examenul la ... (vezi toată discuția)