avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

notar

buna dimineata,zilele urmatore trebuie sa platesc o sulta fostei sotii contravaloarea apartamentului(am ramas eu in apartament)trebuie sa mergem la un notar sa schimb cotractul de pe apartament unde santem trecuti amandoi doar pe numele meu,dar fosta sotie nu poate sa se prezinte si am inteles ca o va reprezenta un avocat.va rog sa imi spuneti este in regula ca va semna actele respectivul avocat si daca ai dau suma de bani.va multumesc,o zi buna.
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 11:27, 26 Februarie 2012
Notarul la care apelati cunoaste toate aspectele legate de semnaturi, legalitate si asa mai departe.
Daca avocatul sotiei are mandatul acesteia, sa incaseze banii si sa o reprezinte la notar, acesta verifica documentele si daca sunt in regula procedeaza la schimbarea contractului.
Trebuie sa vorbiti cu notarul in prealabil.
avocatul trebuie sa aibe o procura speciala.
trebuie sa o cititi cu atentie.
nu achitati banii decat daca avocatul prezinta o procura incheiata in forma autentica prin care este mandatat sa primeasca banii, sa declare ca a primit banii si ca nu mai are nici un fel de pretentii, si eventual sa declare si ca este de acord cu radierea sultei, daca aceasta a fost notata cartea funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament. sulta zatara zatara Situatia : sotul si sotia au divortat; in urma partajului apartamentul a revenit sotiei care trebuie sa plateasca o sulta sotului; au convenit sa vanda ... (vezi toată discuția)
Sulta in cartea funciara claudiufulga claudiufulga Buna ziua, Impreuna cu fosta sotie, am achizitionat prin credit PC un apartament. In urma divortului si a actului de partaj,efectuate in 2014, intregul ... (vezi toată discuția)
Plata sultei valtraudi valtraudi buna seara,va rog sa-mi da-ti un sfat referitor la plata sultei.eu nu sant in tara si ar putea o alta persoana sa plateasca sulta in locul meu ?se poate fara ... (vezi toată discuția)