avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... prescriptia
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

prescriptia

Am fost concediata, am ramas fara bani si nu puteam sa platesc taxele la asociatia de proprietari. Am solicitat sa ma actioneze in judecata, fiind o situatie deosebita. Nu au vrut, dar tot au calculat penalitati, ajungand: taxe pentru utilitati 4000,00 lei si 1000,00 lei majorari. Am fost ajutata de diversi oameni sa achit taxele si sunt ajutata ajutata in continuare, deoarece la noi un proces dureaza si in situatia mea este de 2 ani. Va rog sa-mi comunicati cand se prescriu penalitatile, fiindca din noul cod civil nu am priceput nimic. Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Ionut Lupu , Consilier juridic 07:43, 29 Februarie 2012
Fiti concreta privitor la proces pentru ca initial declarati ca nu au vrut sa va actioneze in instanta ,ca ulterior sa reveniti cu precizarea la noi un proces dureaza si in situatia mea este de 2 ani
Termenul general de prescriere a datoriilor este de 3 ani
Penlitatile aplicate de asociatia de proprietari la debitul principal acumulta,nu se prescriu decat in eventualitatea in care in interiorul teremnului de 3 ani,asociatia nu a desfasurat acte/actiuni pentru recuperarea acestora
De vreme ce precizati ca la dvs procesul dureaza de 2 ani,pe cale de consecinta asociatia de proprietari a desfasurat procedura si etapele legale de recuperare debit acumulat
universal_gelu a scris:

Am solicitat sa ma actioneze in judecata...

Ca sa intelegem si noi ceva spuneti-ne de ce ati solicitat sa va dea in judecata!?
Daca va da in judecta ce rezolvati sau ce sperati sa rezolvati?
Acum daca va ajuta cineva, asa cum spuneti, poate o sa va platiti trepatat debitele, le mai amanati, le esalonati...

Procesul este pentru concediere, nu cu asociatia. Speram cu actiunea judecatoreasca sa se urgenteze cel cu concedierea, apoi pensionarea. Eu v-am rugat de penalitati,sa ma informati nu alte probleme, insa ma bucur ca va intereseaza necazul meu. Multumesc
Nu, nu exista prevederi legale prin care restantierii sa fie scutiti de penalizari.
A existat o asemenea lege ce s-a aplicat doar un an, pana in iulie 2011.
dupa 3 ani se prescrie orice suma datorati... acumulata la acea data.DVS aveti obligatia sa platiti restantele pe ultimii 3 ani,calculati din luna prezenta.

Alte discuții în legătură

Plata la zi in cazul unei sume prescriptibile alecsya alecsya Buna ziua.Sunt Intr-un proces cu asociatia de proprietari pentru prescrierea unui debit de peste 8 ani,in perioada in care eu as dori sa achit la zi factura ... (vezi toată discuția)
Exista legi care prevad anularea datoriilor dupa o anumita perioada ? cri781 cri781 As vrea sa stiu daca datoriile fata de asociatia de proprietari se anuleaza dupa o anumita perioada ? (de exemplu 5 ani) Sau daca acestea pot continua la ... (vezi toată discuția)
Restanta intretinere timpuriu timpuriu restantele la intretinere mai vechi de trei ani se mai platesc ,valoarea restantelor se pot negocia cu asociati ptr diminuarea acestora (vezi toată discuția)