avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... corupere de minori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

corupere de minori

daca un baiat de 21 de ani a intretinut o singura data o relatie sexuala cu o fata de 13 ani si baiatul nu a stiut ca are 13 ani ce poate sa pateasca baiatul?si totul sa facut de buna voie fara agresiuni...baiatul a fost in continuu cautat de fata...si sora sa mai mare la dat la procuratura ptr ca a aflat despre relatia lor...ce se poate intampla? va multumesc ast raspuns



Cel mai recent răspuns: ContSters243056 , utilizator 18:55, 28 Februarie 2012
Persoana care a intretinut relatii sexuale cu un minor sub 15 ani va raspunde penal pentru savarsirea infractiunii de act sexual cu un minor, dar numai in situatia in care a existat acordul acestuia, in caz contrar fiind in prezenta infractiunii de viol in varianta agravata.

Intra-adevar daca faptuitorul nu avea cunostinta de varsta minorului, fiind convins ca partenera este majora sau are varsta de cel putin 15 ani, aspecte relevate de continutul discutiilor cu aceasta sau de trasaturile ei fizionomice, avand un fizic foarte dezvoltat si maturizat prematur, atunci sunt incidente dispozitiile referitoare la eroarea de fapt, caz de inlaturare a caracterului penal al faptei. In aceasta situatie, faptuitorul este exonerat de raspundere penala, neexistand infractiune.

Insa, totul depinde de probatoriul care va fi administrat in cauza de catre organele judiciare in urma denuntului formulat, intrucat sora victimei nu poate introduce plangere penala in numele acesteia. In ipoteza de fata, plangerea penala nu se poate introduce decat de catre parintii minorei aceasta din urma neavand capacitate de exercitiu. Ca atare, sora minorei a sesizat in mod legal organele de politie printr-un denunt.

Daca se probeaza ca faptuitorul stia ca persoana cu care s-a consumat actul sexual avea in acel moment varsta sub 15 ani, se va angaja raspunderea penala pentru infractiunea aratata mai sus, bineinteles daca nu va interveni vreun alt caz de exonerare de raspundere.

In orice caz, faptuitorul nu se afla intr-o situatie juridica fericita, fapt pentru care il sfatuiesc sa apeleze cat mai repede la un avocat care sa-i asigure o asistenta juridica corespunzatoare, atat in cadrul actelor premergatoare cat si in cadrul procesului penal, daca vor fi probe sau indicii temeinice ca acesta a savarsit o fapta prevazuta de legea penala si se va incepe urmarirea penala.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Februarie 2012
ContSters243056, utilizator
va multumesc de raspuns :) mai am o intrebare...daca fata este infiiata ce se intampla atunci? din cate am inteles tatal adoptiv nu a depus nici o plangere doar sora ei mai mare...ce se poate intampla atunci? va multumesc anticipat ast un raspuns daca se poate
Este vorba de un denunt legal formulat. Asemenea plangerii, si denuntul este un mod de sesizare al organelor de urmarire penala. Ca atare,se poate angaja raspunderea penala in sarcina faptuitorului si in cazul in care sora minorei aduce la cunostinta organelor de politie infractiunea in discutie, actiunea penala putand fi pusa in miscare si din oficiu, nu numai la plangerea prealabila a victimei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corupere de minori? amein amein Stimati avocati,as dori sa imi comunicati parerea dumneavoastra in legatura cu urmatoarea situatie: unu baiat de 19 ani e impreuna cu o fata in varsta de 15 ... (vezi toată discuția)
Act sexual cu un minor Xandra_ymy Xandra_ymy buna...am si eu o intrebare ...as dori sa mi raspunda cineva cu experinta ,as vrea sa stiu ce se poate intampla in cazul actului sexual cu un minor daca fata ... (vezi toată discuția)
Minora de 15 ani insarcinata amelia09 amelia09 ce se intimpla cu tinarul care a lasat minora de 15 ani insarcinata?nu a fost viol a fost de buna voie (vezi toată discuția)