avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Datorii dupa deces
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Datorii dupa deces

O matusa a donat apartamentul cu clauza de uzufruct viager si fara obligatii pt 2 nepoti. Apartamentul a fost inchiriat pana la decesul matusii si aceasta are restante la plata impozitului pe chiria de care a beneficiat. Nu avea sot sau copii si nu mai poseda bunuri la data decesului cauza pentru care probabil nu se va mai deschide succesiune.Cum se procedeaza cu datoriile restante? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: defragus , utilizator 22:08, 25 Februarie 2012
Datoriile le vor plati nepotii.
Multumesc pentru raspuns. Imi puteti da si o referinta legala ?
Nepotii sunt succesori cu titlu particular iar prin decesul matusii uzufructul se stinge, nepotii avand dreptul de proprietate deplin pe apartament.
Intr-adevar ,dupa deces uzufructul se stinge si nepotii dobandesc dreptul de proprietate deplin dar nu ca urmare a succesiunii ci ca urmare a actului de donatie. In locul nepotilor puteau fi niste straini care nu aveau calitatea de succesor.
Succesorii cu titlu particular nu sunt mostenitorii...prin succesiune, sunt si donatarii, Cumparatorii unui bun, cesionarii, legatarii cu titlu particular!

Alte discuții în legătură

Se poate ataca contractul de donatie cu scutire de raport? Anamaria37 Anamaria37 Buna ziua, parintii mei mi-au donat apartamentul lor bun propiu mie prin contract donatie cu scutire de raport, retinandu-si dreptul de uzufruct viager, iar eu ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager elgrecos elgrecos sotia mea a cumparat casa bunicilor ei achitata de tatal acesteia cu titlu de donatie pentru sotie - nuda proprietate iar parintii uzufructul viager asupra ... (vezi toată discuția)
Interpretarea termenilor unui contract ContSters57364 ContSters57364 Buna ziua, va rog ajutati-ma in interpretarea a doua fraze dintr-un contract facut de unchiul meu. Dupa traducerea termenilor cu ajutorul dictionarului, ... (vezi toată discuția)