avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prescriptia
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prescriptia

Imi puteti spune va rog in cazul art 180 alin 2 ce prescriptie se aplica ? Sotul meu abia de un an este judecat pentru o intamplare din 2007. Este posibila identificarea lui de martori adaugati recent in dosar in cadrul unei sedinte secrete ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Februarie 2012
popescudana, utilizator
Cel mai recent răspuns: popescudana , utilizator 00:37, 13 August 2012
Este judecat sau a fost deja judecat si exista o hotarare definitiva? Daca exista hotararea, ce pedeapsa a primit?
este judecat inca, dupa ce dosarul a mai fost inchis pentru lipsa de probe
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Februarie 2012
popescudana, utilizator
In acest caz nu se pune problema prescriptiei raspunderii penale. Fapta pentru care este judecat cam cu martori se probeaza.Depinde si cat de sincera va fi apreciata depozitia martorilor , fiindca este posibil sa se considere insuficient probatoriul .Nu se poate sti ce se va intampla, in orice caz, daca vor fi retinute circumstante atenuante ar putea primi doar amenda , dupa parerea mea. De ce nu incearca sa se impace cu victima ? Ar fi mai simplu asa...
1.De prescriptie nici nu poate fi vorba , cazul fiind in curs de solutionare in instanta.
2.Raspunsul poate fi afirmativ , atata timp cat persoanele in cauza cunosc acte sau fapte ale inculpatului sau pot da orice relatii necesare cercetarii despre acesta sau despre participatia sa la fapta.
Oricum acele declaratii constituie probatorii , care vor fi coroborate si cu alte probe administrate in cauza sau care vor mai fi administrate in cauza.
doamna cu care se judeca 1. este avocat, 2. din 2003 ii tot da in judecata si pe el si pe parintii lui, 3 doamna este vecina cu acestia, 4. ca impacare ea a cerut casa de langa ea (adik vreo 220 de mii de euro ) si o parte din actiunile firmei parintilor lui. in orice caz eu am fost in instanta si numai sedinta in care primi 2 martori ( pe care sotul meu nu ii cunostea ) au fost audiati. In plus eu am auzit cum unul din martori ( a doamna pe la vrea 60-70 de ani) a intrebat partea vatamata daca sotul meu este in sala ( desi el era acolo ). Si ma astept sa-si ia ani de puscarie tinand cont ca a facut recuzarea instantei si i s-a respins. A aflat de respingere in instanta si cand i-am spus doamnei presedinte ca vrea sa faca recurs aceasta i-a spus ca nu e nevoie de asa ceva si a dat un nou termen de judecata.

Ultima modificare: Duminică, 26 Februarie 2012
popescudana, utilizator

Alte discuții în legătură

Ochi vanat ContSters169949 ContSters169949 buna ziua... am si eu o intrebare .. in urma unei incaierari un amic s-a ales cu un ochi vanat mi-a facut reclamatie la politie.. ce s poate intampla... ? tin ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala - urmarire penala, imposibilitate prezentare, consecinte tigralor tigralor Am avut un conflict cu un necunoscut pe strada pornind de la cainele meu ,un pechinez care mergea fara lesa in fata mea si a sotiei mele...domnul era insotit ... (vezi toată discuția)
Declaratie la pol jhon.rapidistu jhon.rapidistu Buna ziua : asavea si eu o intrebare :daca 4 persoane au avut un conflict (bataie) cu o persoana ,iar aceasta a depus plangere la pol. Acum cele 4 persoane ... (vezi toată discuția)