avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prescriptia
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prescriptia

Imi puteti spune va rog in cazul art 180 alin 2 ce prescriptie se aplica ? Sotul meu abia de un an este judecat pentru o intamplare din 2007. Este posibila identificarea lui de martori adaugati recent in dosar in cadrul unei sedinte secrete ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Februarie 2012
popescudana, utilizator
Cel mai recent răspuns: popescudana , utilizator 00:37, 13 August 2012
Buna ziua, revin cu intrebarea legata de prescriptie. Sotul meu si in ziua de azi se judeca in fond intr-un dosar in care este acuzat de incalcarea art 180 si 181. Fapta este din iulie 2007. As dori sa stiu daca se aplica prescriptia raspunderii penale sau se aplica prescriptia speciala ? Termenul de prescriptie prevede ca pentru incadrare de la 1 la 5 ani termenul de prescriptie este de 5 ani. Atunci termenul special ar fi de 7.5 ani.
Totodata as vrea sa stiu daca a fost incadrat corect. Pe certificatul medical al persoanei vatamate apar 12 zile de ingrijiri medicale si ulterior ( la o luna dupa intamplare) adaugate inca 11 zile de ingrijiri la spitalul de psihiatrie pentru ca avea cosmaruri. Astfel sa ajuns sa fie introdus si art 181. Altfel ar fi numai articolul 180 pentru ca ingrijirile medicale ( fara cele psihice ) sunt sub 20 de zile.
Ultima modificare: Luni, 13 August 2012
popescudana, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ochi vanat ContSters169949 ContSters169949 buna ziua... am si eu o intrebare .. in urma unei incaierari un amic s-a ales cu un ochi vanat mi-a facut reclamatie la politie.. ce s poate intampla... ? tin ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala - urmarire penala, imposibilitate prezentare, consecinte tigralor tigralor Am avut un conflict cu un necunoscut pe strada pornind de la cainele meu ,un pechinez care mergea fara lesa in fata mea si a sotiei mele...domnul era insotit ... (vezi toată discuția)
Declaratie la pol jhon.rapidistu jhon.rapidistu Buna ziua : asavea si eu o intrebare :daca 4 persoane au avut un conflict (bataie) cu o persoana ,iar aceasta a depus plangere la pol. Acum cele 4 persoane ... (vezi toată discuția)