avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1137 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... orar scolar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

orar scolar

daca un copil este agresat ,batut,lovit de un alt coleg pe durata programului scolar, in pauza dar in fata unui chiosc din fata scolii, in timp ce-si lua mancare, nu in incinta scolii, respectivul ,, bataus" raspunde si disciplinar scolar? Se considera ca fiind in timpul orarului scolar?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 10:29, 26 Februarie 2012
Răspunde disciplinar, fără doar şi poate.

Ar fi culmea absurdului ca în afara şcolii să pot face orice, să mă îmbăt, să mă bat, să agresez, iar din punct de vedere şcolar să fiu curat ca lacrima şi considerat elev model.

Art. 111. - (1) Elevii trebuie să aibă o comportare civilizată şi o ţinută decentă atât în unitatea de învăţământ, cât şi în afara ei.

Art. 118. - (1) Elevii care săvârşesc fapte prin care se încalcă dispoziţiile legale în vigoare, inclusiv regulamentele şcolare, vor fi sancţionaţi în funcţie de gravitatea acestora.
Ultima modificare: Duminică, 26 Februarie 2012
Cabinet avocat Mihai Gaita, Avocat
Pe durata cursurilor este interzisa parasirea incintei scolii. Chiar regulamentul scolar prevede ca pe durata orelor de curs este interzisa parasirea incintei scolare, indiferent de motiv. Mai departe trageti dvs. concluzia ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regulamentul de ordine interioară poate fi mai presus de statul elevului? Narcis1214 Narcis1214 Buna ziua, am o intrebare cu privire la parasirea incintei scolare a elevilor de peste 18 ani. Deoarece cadrele didactice ne interzic acest lucru, iar eu am ... (vezi toată discuția)
Lipsire de libertate in mod ilegal - articol in regulamentul scolar manolachealex manolachealex Are voie directorul scolii sa emita o regula prin care sa nu ti se permita sa iesi din curtea scolii decat in pauza mare? La mine in liceu asa e si ori de cate ... (vezi toată discuția)
Drepturile elevului Marasc Marasc Buna ziua! am si eu o intrebare.... Este posibil sa te inchida in scoala si sa nu te lase sa iesi afara in timpul pauzelor fara sa fie un cadru medical si ... (vezi toată discuția)