Buna ziua! am si eu o intrebare....
Este posibil sa te inchida in scoala si sa nu te lase sa iesi afara in timpul pauzelor fara sa fie un cadru medical si magazin propriu in scoala din care sa iti cumperi alimente si lichide?
Exista un Regulament pe care trebuie sa-l respecte atat elevii si care face referire inclusiv la comportametul acestora in scoala, dar si la drepturile pe care le au . In acelasi timp si cadrele didactice au atat obligatii, cat si drepturi. Nu sta inscris in vreun Regulament scolar ca acestia au dreptul de a inchide (incuia) elevul in scoala.
Ei spun ca nu avem voie sa iesim din curtea scoli... dar acea curte are 3m pe 3 m... este un liceu particular din romania.. unde administratorul.. patronul liceului face cum il taie capul... la ora 10 se anunta ca se inchide scoala si toti elevi nu au voie la magazin... dar nimeni nu avea macar apa.. mancare... la ei sa fie macar pregatiti pentru acest lucru... si la magazin nu ai voie nici macar sa iti iei o apa pentru a lua o pastila... cu flaconul de pastile in mana si tot te trimite inapoi in scoala.. unde nu exista cadru medical.. si nici magazin propriu cu alimente..
Trebuie sa discutati cu parintii aceasta situatie. Optiunea de a frecventa cursurile unui liceu particular va apartine. Insa si acestia isi desfasoara activitatea dupa niste reguli. Pentru ca nu pot functiona, dupa parerea mea fara avizul Ministerului Educatiei si Invatamantului.
Inteleg ca vor sa evite absentele elevilor de la scoala, mai pe romaneste "chiulul", pentru a nu fi trasi la raspundere de catre parintii care achita lunar sau anual o taxa.