avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executori bancari executori judecatoresti
Discuție deschisă în Executare silită

executori bancari executori judecatoresti

De la 1 iunie intra in vigoare codul de proc civila, conform caruia vor exista numai executorii judecatoresti. Care este termenul limita pana cand mai pot functiona executorii bancari?
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 14:00, 14 Martie 2012
Cititi prevederile legii 287/2011
Am citit legea respectiva, dar nu face nici o referire la o data, sau o perioada.
Tot cu referire la legea 287/2011 fac urmatoarele mentiuni:
1.Art. 8 prevede ca de la data intrarii in vigoare a prezentei legi (respectiv legea 287/2011, publicata in M.Of. al Ro. la 16 decembrie 2011), institutiile de credit, institutiile financiare nebancare, nu mai au voie sa isi infiinteze corpuri proprii de executori, se abroga orice fel de dispozitii in acest sens.
2. Art.3, coroborat cu art.4 si art.5 din Legea 287/2011 fac mentiunea ca activitatea executorilor institutiilor de credit, institutiilor financiare nebancare si astfel de corpuri de executori va inceta la data dobandirii calitatii de executor judecatoresc (moment ce coincide cu odinul de numire in functie de catre Ministerul Justitiei, succedat de momentul depunerii juramantului).
Intr-adevar, actele incepute de un executor bancar/i.f.n raman valabile pana la momentul numirii in functia de executor judecatoresc.
Va pot spune de asemene, ca ultimul termen de depunere al dosarelor de inscriere in functia de executor judecatoresc este 19 martie 2012. Prin urmare, este clar ca dupa aceasta data nu va veti mai putea desfasura activitatea ca si executor bancar.
Sper ca v-am fost de folos.
Cei care isi depun dosarul pana pe data de 19 martie, dupa 19 nu mai functioneaza ca si executori bancari, dar ceilalti ca nu au depus nici un dosar functioneaza pana la 1 iunie?
Daca ai depus dosarul, poti face acte pana cand esti numita in functie.
Din ce informatii se aud pe piata, saptamana viitoare se vor da toate numirile...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde ajunge dosarul de executare silita in cazul in care executorul bancar devenit executor judecatoresc va apartine altei curti de apel decat dosarul pe care l-a instrumentat? rolandrechts rolandrechts In speta, executorii bancari ai unei banci dintr-un judet, gestionau dosarele de executare silita a sucursalelor bancii din judetele limitrofe. In baza legii ... (vezi toată discuția)
Lamurire legea 287/2011 privind executorii bancari..., alexmisa alexmisa As vrea sa primesc o opinie cu privire la legea amintita in titlu, si anume, in cazul meu, am activat ca executor in cadrul unui IFN pana in 31.03.2011, avand ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii -concediere individuala Cati26 Cati26 Buna ziua, Sunt in situatia urmatoare: departamentul in care am lucrat s-a desfiintat prin efectul legii la data de 02.05.2012 si exista si o norma interna in ... (vezi toată discuția)