In 2010 luna decembrie o societate comerciala a emis o factura de servicii catre o firma din UE (declarata in 390). Se poate storna aceasta factura in anul 2012, in ce conditii? Firma respectiva nu accepta aceasta factura la plata si nici nu a inregistrat-o in contabilitate.
Sa stornati o factura de servicii? Daca era marfa era posibil, dar fiind o factura de servicii nu vad cum. Cand ati emis factura de servicii, se presupune ca serviciul a fost prestat. Daca stornati factura de servicii, cum va recuperati serviciul prestat?
Si cum vine asta ca nu accepta factura? Nu exista un contract de prestari servicii, cu clauza de acceptare, plata etc etc?
Totusi, cititi partea de provizioane din ordinul 3055.
Factura nu o mai stornati ci treceti pe pierdere suma nerecuperata. Puteti sa atasati facturii nota de refuz a clientului. Bineinteles, cheltuiala rezultata va fi nedeductibila fiscal :-( avadn in vedere ca serviciul s-a efectuat.
@jade_0923 sa stiti ca sunt unii clienti externi care isi permit sa refuze o factura chiar si in cazul in care exista contract. Pt ca stiu ce costuri implica sa fi dati in judecata de o firma dintr-o alta tara si ca aceste costuri de cele mai multe ori nu merita efectuate pt sumele datorate.
Pentru aceste cazuri insa exista firme de recuperare internationale recunoscute la care nu vrei sa ajungi pe lista neagra ... eu as sugera d-na/dl @carsim4 sa incercati varianta asta inainte sa renuntati la bani (daca nu este vorba de altceva). Acolo comisioanele nu sunt asa de mari si de obicei se retin dupa incasarea sumei.
sunt convinsa ca si in strainatate sunt firme care refuza facturi la plata, chiar daca in spate exista si un contract. Intrebarea mea a fost, daca exista contract in spatele acestei facturi?
Nu am vrut sa sune ca am certat pe cineva...ci doar eram curioasa! :)
Multumesc pt raspuns d-na @c_barta. Cam asa este situatia. Vom lasa sa treaca 3 ani si daca nu recuperam suma o vom trece pe pierdere (ch nedeductibila). Am mai incercat si cu firme de recuperare pt alte facturi (tot cu clienti externi) si nu am rezolvat nimic....din pacate.