avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ce e de facut in cazul in care nu mai avem presedinte ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ce e de facut in cazul in care nu mai avem presedinte de bloc de 2 ani?

Am aflat ca nu mai avem presedinte de aprox. 2 ani,probabil ca nici comitet,iar administratorul blocului este cel care decide tot in blocul nostru.Tot el are si parafa asociatiei,ceea ce am inteles ca nu e legal,deci el centreaza,el da cu capul.Nici nu mai stiu de cand nu am mai avut o sedinta de bloc,cred ca s-au facut vreo 4-5 ani,totusi s-au instalat repartitoare,contoare de gaze,acum a aparut un anunt cu schimbarea interfonului,dar astea nu ar trebui discutate in sedinta asociatiei?Apropo,e normal sa fim in continuare asociatie de locatari si nu de proprietari?Eu am vrut sa-mi schimb firma de cablu tv,am incheiat un contract cu o alta firma,dar ne lovim de acelasi administrator care nu le aproba instalarea echipamentului.Am inteles ca aprobarile le da presedintele blocului,dupa ce se discuta problema in sedinta.dar la noi... As dori un sfat de la cei care se pricep ,cine ii controleaza pe administratori, ce pot face ca sa ne constituim si noi in asociatie de proprietari,care sint legile in vigoare ? Nu cred ca e normal ca noi sa fim tot asociatie de locatari. Multumesc pt.eventualele raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:32, 13 Noiembrie 2008
Sesizati Consiliul local cu problema dvs.Cu ajutorul Primariei va puteti rezolva problemele (convocare adunare generala, alegere presedinte, etc.).
Vorbiti cu vecinii Dv., strangeti-va un comitet ad-hoc de criza, convocati adunarea general, reconvocati-o (daca este cazul) pana cand reusiti sa va alegeti un comitet si un presedinte, plus o comisie de cenzori. Luati stampila de la administrator (aceasta o tine numai presedintele) desemnati pe cineva care sa se ocupe de ce e de facut (statut, acord de asociere etc), strangeti semnaturile pe aceste acte si faceti toate demersurile care se impun ca sa fiti declarati asociatie de proprietari. Actiunea nu e usoara deloc, dar trebuie s-o faceti. Implicati-va personal. Cele necesare intocmirii dosarului pentru asociatia de proprietari le gasiti pe site-urile specializate sau va puteti documenta si de la asociatii din apropierea blocului Dv. care ar dori sa va ajute.
Nimeni nu se va implica mai bine in rezolvarea problemelor Dv. ca proprietarii acelui bloc. Primul pas faceti-l Dv. insiva si cooptati si pe alti vecini pe langa Dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara la noi în bloc e o situație dificila. suntem asociație ... Ianit Ianit Bună seara La noi în bloc e o situație dificila. Suntem asociație de proprietari, eu ca proprietar al unui apartament am sesizat câteva nereguli vizavi ... (vezi toată discuția)
Adunare generala extraordinara i_andreea2005 i_andreea2005 Buna ziua. Am cateva nelamuriri legate de adunarea generala extraordinara asociatiei de locatari si as dori sa ma ajutati : Astazi a avut loc Adunarea ... (vezi toată discuția)
Revocare presedinte asociatie de proprietari annabela annabela Pt. revocarea din functie a presedintelui asociatiei de proprietari si a casierilor sunt valabile si tabelele nominale cu semnaturilor locatarilor-proprietari ... (vezi toată discuția)