avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reziliere contract inchiriere apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reziliere contract inchiriere apartament

Buna ziua,
As avea nevoie de un sfat.Am un apartament proprietate personala inchiriat unei fizice cu scop de locuinta.Respectiva persoana nu a respectat clauzele contractuale cu privire la plata chiriei si a cheltuielilor de intretinere.Doresc rezilierea contracului si scoterea acesteia din apartament.Care ar fi caile legale pentru a face acest lucru?
(presupunem ca nu doresc sa recuperez datoriile atat fata de mine cat si fata de terti)
Va multumesc si va doresc un sfarsit de saptamana placut.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 13:02, 26 Februarie 2012
Trebuie sa ii trimiteti o notificare prin posta cu confirmare de primire prin care sa il informati ca ati reziliat unilateral contractul (treceti si art. din contract pe care nu le-a respectat) si solicitatii sa paraseasca apartamentul intr-un termen rezonabil.

Daca nu pleaca trebuie sa solicitati in instanta evacuarea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare chiriasi cipriangnt cipriangnt Am nevoie de un sfat de la cineva competent. Vreau sa evacuez niste chiriasi rau platnici la intretinere. Am semnat cu ei doar un contract prin agentia ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere camelia50 camelia50 Am inchiriat unui baiat un apartament. Doresc sa reziliez contractul de inchiriere pe cale amiabila inainte de termen. Unde sa merg?La administratia financiara ... (vezi toată discuția)
Pact comisoriu luminel luminel Se incheie un contract de inchiriere pe o perioada de 3 ani intre proprietar, SC X SRL si chirias SC Y SRL. Chiriasul foloseste 3 luni spatiul dupa care ... (vezi toată discuția)