avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mai am sansa sa devin proprietar?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mai am sansa sa devin proprietar?

in anul1992 am cumparat un teren de la un batran dar nu am facut acte prin notariat.am facut un act de mana cu trei martori pe baza caruia mi s-a eliberat autorizatie de constructie.acel act a ramas la oficiul tehnic si acum nu mai exista.intre timp batranul a murit si nepotii acestuia vor acea suprafata de teren innapoi(eu am construit casa in 1992). platesc impozit pe acel teren de 20 ani,dar el nu a fost scazut de la titlul de proprietate a batranului.ce pot face in acest caz?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 06:23, 29 Februarie 2012
Cautati in arhiva primariei ,trebuie sa existe o copie a acelui act pe baza caruia s-a eliberat autorizatia de constructie.Daca aveti rol si platiti impozit, plus justul titlu, puteti demara o actiune avand ca obiect'uzucapiune".
Nepoţii au dezbătut moştenirea şi acest teren a fost inclus ca bun al respectivului? Categoric, că trebuie să existe în arhiva primăriei Autorizaţia de construire pe care aţi obţinut-o. Bătrânul , când a decedat şi dacă a fost proprietatea lui întabulată. Acestea sunt probleme care trebuie să le rezolve un avocat, dar cu actele în faţă.
Trebuie sa faceti rost macar de o copie a acelei chitante de mana pentru a introduce o actiune pentru pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act autentic de v-c contra mostenitorilor batranului (veti atasa la actiune si copie a autorizatiei de construire, istoric de rol fiscal, etc). Altfel, acea chitanta de mana nu vad sa constituie just titlu si va trebui sa mai asteptati inca 10 ani pentru a introduce o actiune in uzucapiunea de 30 de ani contra mostenitorilor celui de la care ati dobandit terenul.
S-a prescris dreptul de a cere in instanta pronuntarea unei hotarari caree sa tina loc de act autentic.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Cum as putea sa fac un act autentic? Mariusik_84 Mariusik_84 Buna ziua, In anul 1974 am cumparat, cu chitanta de mana, un teren si in acelasi an am construit si o casa. Am rol la financiar pe numele meu si platesc ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana - cum se obtine actul de proprietate pentru imobil? marian barbu marian barbu Buna seara,parintii mei au cumparat casa acum 27 ani cu chitanta de mana ,au platit impozitul anual,ce trebuie sa fac pentru a obtine actul de proprietate?va ... (vezi toată discuția)
Titlul de proprietate haiman haiman bune ziua eu am cumparat an 1984 un teren cu casa de 3 camere acesta mea fost vandut cu chitanta de mana petru ca asa era atunci acum vreau sa optin titlu de ... (vezi toată discuția)