in anul1992 am cumparat un teren de la un batran dar nu am facut acte prin notariat.am facut un act de mana cu trei martori pe baza caruia mi s-a eliberat autorizatie de constructie.acel act a ramas la oficiul tehnic si acum nu mai exista.intre timp batranul a murit si nepotii acestuia vor acea suprafata de teren innapoi(eu am construit casa in 1992). platesc impozit pe acel teren de 20 ani,dar el nu a fost scazut de la titlul de proprietate a batranului.ce pot face in acest caz?
Neavând niciun act , faceţi o acţiune în uzucapiune. Având şi A.C pe numele d-voastră, înseamnă că v-aţi comportat ca un adevărat proprietar. În acţiune chemaţi ca pârâţi nepoţii. Trebuie să adunaţi şi cele mai mici acte din care să rezulte că aţi întreţinut proprietatea respectivă, că sunteţi cunoscut ca proprietar(asta de la primărie, printr-o cerere), etc.
Titlul de proprietate
haiman
bune ziua eu am cumparat an 1984 un teren cu casa de 3 camere acesta mea fost vandut cu chitanta de mana petru ca asa era atunci acum vreau sa optin titlu de ... (vezi toată discuția)