avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Infiintare service auto
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Infiintare service auto

Prietenul meu vrea sa-si deschida un service auto acasa la el.Si-a deschis deja un PFA pentru repararea si intretinerea autovehiculelor,are si autorizatie de la RAR si de la primarie.El vrea sa lucreze singur deocamdata pentru ca are experienta in acest domeniu si vrea ceva simplu pentru primul an.Ce alte acte mai trebuiesc pentru a fi legal in totalitate?SI ce implica acest PFA?Stiu ca plateste doar impozitul la fiecare 3 luni.Este mai recomandat PFA-ul pe care il are sau trebuie sa-si infiinteze o Societate cu raspundere limitata(SRL)?Va multumesc si astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 14:47, 28 Februarie 2012
La ce acte va referiti in concret?
Oricum: are nevoie de registrele contabile si celelalte tipizate necesare organizarii contabilitatii, de registrul unic de control...

Plateste, pe langa impozitul pe venit, contributii pentru pensie si pentru sanatate - trebuie sa incheie contracte cu cele doua ”case”
Contributia pentru pensie se vireaza in caz ca nu are contract de munca la vreo societate (si, cred, mai e si o conditie care se refera la venitul total - dar nu stiu sigur)

PFA e suficienta pentru a desfasura aceasta activitate
Aici scrie despre contributia la pensii:
www.avocatnet.ro/content/for...

Poate va ajuta (si) discutia de aici, cu privire la autorizatii si avize:
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2012
trope_doi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa Jeremy Jeremy 1. Va rog sa ma informati despre ce impozite voi plati dupa infiintarea unui PFA pentru asigurari obligatorii. 2. Pot tine eu, evidenta contabila primara ... (vezi toată discuția)
Contribuþia la fondul de pensii pentru traducãtorii pfa albalbalb albalbalb Bine v-am gasit! Inteleg din mesajele citite, ca, daca ma inregistrez ca societate individuala sau chiar ca PFA, ar trebui sa platim lunar 222 lei la stat ... (vezi toată discuția)
Pfa - contributii la sanatate Keffr3n Keffr3n Buna ziua, eu sunt angajat cu carte de munca, angajatorul vireaza contributia la pensii, si, ca hobby, mai desfasor, ocazional, o activitate pe PFA. Trebuie sa ... (vezi toată discuția)