Motto - cine deschide acest topic, trebuie sa-l citeasca integral pentru a se lumina.
Am un proces de succesiune si iesire din indiviziune care dureaza de un an si ceva si am mare nevoie de ajutor.
Nici nu stiu cu ce sa incep pentru ca am mai multe probleme.
La succesiune vin eu ca reclamant pe o parte si mama si sora mea ca parate pe de alta parte.
Ca bunuri sunt un apartament de 3 camere din Bucuresti si mai multe terenuri in jud. Vrancea.
Ele au cerut sa le ramana apartamentul si mie sa mi se stabileasca o sulta, iar eu am fost de acord intrucat cota mea este de 18,75%.
In jud VN sunt mai multe terenuri printre care o casa cu curte si gradina mai multe ha de padure, niste vie si arabil.
Au fost efectuate expertize, ap a fost evaluat la 102.000 euro iar terenurile la 700.000 ron.
Deci partea mea ar fi de 19.171 euro de la apartament si circa 262.500 ron la terenuri.
Din motive financiare nu am putut depune initial taxa ptr. expertize, dar in final am reusit si au fost efectuate, d-na judecator spunandu-mi ca nu poate da o hotarare pana nu se efectueaza toate expertizele.
Deci s-au efectuat toate expertizele si la termenul din 14 octombrie, fiind depuse la dosar, asteptam sa se dea o hotarare. D-na judecator nu a dat insa nicio hotarare, afirmand ca nu este la dosar si ultima expertiza, insa grefiera i-a atras atentia ca se afla la dosar. Dansa a spus ca nu a vazut-o si ca o sa dea hotararea la termenul din 11 noiembrie ( mentionez ca avocata paratelor nici nu era de fata, m-am intalnit cu ea pe scari dupa ce am iesit din sala de sedinte si m-a intrebat daca s-a dat hotararea ).
La termenul din 11 noiembrie iar nu a dat nicio hotarare, iar avocata paratelor a cerut in schimb sa fie evaluata si casa din paianta de la tara, iar judecatoarea a accepatat, asta in conditiile in care casa se afla in atare avansata de degradare, iar eu am mentionat in scris ca doresc sulta in euro de la apartament, iar din VN doar casa cu curtea si gradina casei, care sunt evaluate doar la 100.000 ron. Deci practic am renuntat la terenuri in valoare de 160.000 ron.
Si cu toate aceste d-na judecator a acceptat cererea paratelor de a se evalua si casa, fiind clar pentru oricine ca nu poate fi evaluata la mai mult de 3000 de euro ( si asa este enorm ), in conditiile in care eu am renuntat la 160.000 ron.
D-na judecatot s-a purtat abuziv fata de mine pe tot parcursul procesului, nu numai acum, nu ma lasa sa vorbesc, era vadit partinitoare fata de parate ( nu dezvolt pentru ca inseamna sa plictisesc ), paratele nu s-au prezentat la 3 interogatorii iar eu am depus intrebari si am cerut sa se aplice art. 225, cerere care nu mi-a fost luata in seama.
Am mentionat de asemenea ca am situatia financiara dificila, sunt pensionat pe caz de boala, cheltuielile cu procesul m-au impiedicat sa-mi achit ratele si acum am ramas restant, am primit si amenintari de la firma de avocatura pe care le-am depus la dosar tocmai pentru a-i arata doamnei judecator situatia mea, cerandu-i sa dea o hotarare partiala prin care sa le oblige pe parate sa-mi dea macar sulta de la apartament, insa a refuzat motivand ca nu este intelegere, refuzand in continuare si dupa ce nu s-au prezentat de 3 ori la interogatoriu. Si asta in conditiile in care paratele au schimbat yala de la usa de acces in ap in litigiu, au inchiriat o camera cu 400 ron, mama mea sta foarte mult timp la sora mea care lucreaza in Rusia, iar eu sunt amenintat cu judecata de catre banca si va trebui sa platesc dobanzi la creditele restante.
Am mentionat toate astea pentru ca faptul ca nu a dat o hotarare cand totul permitea acest lucru, ca a acceptat solicitarea paratelor de a fi evaluata si acea casa care este clar ca nu are cum sa fie evaluata la mai mult de 10.000 euro nici daca este in perfecta stare, pentru ca este din paianta si se evalueaza strict ea, nu si pamantul de sub ea, toate acestea ma afecteaza. Si asta pentru ca paratele nu urmaresc decat sa tergiverseze procesul, sa o lungeasca cateva luni cu expertiza, dupa care sa ceara o noua expertiza la ap in litigiu pentru ca chipurile au scazut preturile si asa mai departe. Eu nu cred ca d-na judecator nu avea reprezentarea clara in minte a urmarilor deciziei sale de a acepta evaluarea casei si anume felur in care vor actiona paratele si tergiversarea ce va urma. Totodata ma intreb de ce atunci cand a dispus expertizele nu a dispus sa fie evaluata si casa de la tara, pentru ca eu am mentionat despre ea?
Nu stiu de ce d-na judecator s-a situat de partea paratelor, pentru ca acestea au mintit incontinuu, de la intampinare continuand cu fiecare termen, minciuni pe care in buna parte le-am dovedit, am dovedit si ca avocata minte, d-na judecator a sesizat acest fapt, insa tot cu ea era indulgenta.
Pur si simplu nu mai stiu ce sa fac, pentru ca vreau sa-mi platesc datoriile care sunt de circa 5000 euro, insa nu vreau ca banca sa ma dea in judecata pentru ca nu mai am nevoie de un proces si acum chiar sunt in colaps total.
Nici nu mai putem sa facem foamea eu si sotia mea, iar in perioadele critice si copiii mei.
Cum pot sa-mi obtin drepturile pentru ca se prefigureaza o tergiversare de cateva luni si nu vreau sa mai platesc dobanzi restante sau mai rau, sa fiu dat in judecata, in timp ce paratele stau in Rusia si inchiriaza apartamentul.
Nu mi se pare corect.
Ma gandesc sa fac niste poze la casa si sa le depun la dosar pentru a dovedi ca nu mai este nevoie de expertiza, casa e distrusa, credeti-ma.
Daca e cineva care nu s-a plictisit si poate sa-mi dea un sfat il rog sa o faca.
Multumesc.
Nu veti scapa de expertiza.
Pozele nu ajuta.
Era bine daca va angajati avocat care sa grabeasca desfasurarea procesului de la inceput.Acum nu prea mai conteaza.
As fi angajat, dar nu am avut bani.
Pe mine ma intereseaza ca ulterior sa nu mai ceara paratele o reevaluare a ap pe motiv ca au scazut preturile, vreau chiar sa solicit acest lucru pentru a le dejuca planul. Eu cred totusi ca suntem la judecatorie si ca nu se pot accepta aceste marsavii.
D-na judecator mi-a spus ca pot sa depun plangere penala impotriva paratelor pentru minciuni, insa i-am spus ca nu o sa fac asa ceva pentru ca se suspenda procesul si am nevoie de bani. I-a atras atentia si avocatei sa fie ultima tergiversare.
Deci e constienta de jocul paratelor.
Inteleg ca nu scap de expertiza, insa d-na jud a pus-o in sarcina lor, iar daca ele platesc taxa in 3 luni, se deplaseaza cu expertul peste alte 3 luni, unde ajung, pana atunci banca ma da in judecata sigur si nu vreau sa se ajunga acolo.
Nu vreau nici sa tergiverseze si sa solicite o reevaluare a ap, mi se pare hotie ca un judecator care este pus sa faca dreptate sa accepte asa ceva. Atunci nu mai e judecator, e altceva.
M-ati mai linistit putin.
Sa nu credeti ca eu m-am dus la judecatorie, mama mea nu s-a prezentat la notar sa semneze, notarul a asteptat circa un an si vazand ca nu vine mi-a facut o hartie de indrumare catre instanta si asa am ajuns aici unde am cerut si iesirea din indiviziune. Sor-mea a venit pentru ca i-am spus ca daca nu vine in termen de 6 luni de la deschidere sa o accepte, pierde. si asa am convins-o. Mamei i-am zis ca daca face acte de administrare se considera acceptare tacita. Cand a auzit asta s-a dus si a platit impozitul la terenuri si nici c-a mai venit la notar. Si asa am ajuns aici.
Nu am fost deloc pregatit financiar pentru aceasta aventura si m-a dat peste cap.
Daca banca ma da in judecata este vreo posibilitate sa le cer daune paratelor pentru faptul ca desi se bucura in totalitate de apartament mie nu vor sa-mi dea banii. Pentru ca la ele este rea credinta. Pana si cu aceasta expertiza. Un om cand intreprinde o actiune are un scop, ori la ele care este scopul din moment ce constientizeaza valoarea casei care nu depaseste zic eu 7000 ron ( enorm ). Este clar ca scopul este tergiversarea si nu au cerut expertiza pentru ca ar fi pacalite in vreun fel, mai ales la cat am renuntat in favoarea lor. Daca eu pot sa analizez in acest fel actiunile lor, cu siguranta a facut-o si d-na judecator si le-a inteles jocul.
Dar tot ramane stresul cu banca, eu am sunat si am vorbit la firma de avocatura care mi-a trimis somatia si le-am explicat ca a trebuit sa duc la capat si acest proces pentru ca este vorba de bani multi, in timp ce la banca am doar 2000 euro pls dobanda care se va face inca 1000 euro in curand.
Nu inteleg de ce sa platesc eu dobanzi si cheltuieli de judecata, pentru ca sunt de buna credinta, in timp ce paratele fac totul cu rea credinta.
Pot sa le cer despagubiri ?
Multumesc.
Succesiune
eder
Am un proces de succesiune
9a murit tatal meu si am ramas mostenitori eu sor-mea si maica-mea) si iesire din indiviziune la judecatorie care se prelungeste. ... (vezi toată discuția)
Este legal sau nu ?
eder
Am un proces de succesiune si iesire din indiviziune (in urma decesului tatalui meu) in care ma judec cu maica-mea si cu sor-mea si im i trebuie un act pentru ... (vezi toată discuția)