[ link extern ]
Acestea sunt pozele cu casa in discutie.
Am atasat poze atat cu gradina casei, cat si cu curtea. Ambele terenuri (curte si gradina) au fost evaluate la 100.000 lei.
Eu am renuntat in favoarea paratelor la terenuri in valoare de putin peste 160.000 lei. Privind aceste poze se poate constata atat starea in care se afla imobilul, cat si materialele din care este fabricat - paianta, adica pamant cu nuiele.
Atat orice om normal, dar si cel mai prost si oligofren om de pe pamant observa in secunda 1 ca acesta casa (fara beci - doar ce se vede) nu are cum sa valoreze nici macar cat terenul de sub ea, deci cu atat mai putin poate sa valoreze cat curtea si gradina casei la un loc, terenuri care au fost evaluate la putin peste 100.000 lei. Asta inseamna ca nici nu se poate pune problema sa valoreze 160.000 lei - adica valoarea terenurilor la care am renuntat eu in favoarea paratelor.
Aceste aspecte le-am mentionat si la dosar (cu om exprimare adecvata, desigur) si am mentionat ca raspund in fata legii de autenticitatea pozelor precum si de faptul ca nu am omis sa fotografiez vreun aspect care ar ridica valoarea imobilului.
Consider ca trebuia sa mi se dea ascultare si mie, deoarece pe parcursul intregului proces am fost singurul care a actionat cu buna credinta, care nu am mintit si tergiversat, nu am incalcat drepturile celeilalte parti si nu am dorit decat sa-mi obtin legal drepturile si sa-mi cresc in continuare copii in liniste.
Consider ca doamna judecator trebuia sa-mi asculte solicitarea pertinenta si legitima si o sa va explic de ce.
Eu nu am dorit acest proces. Tatal meu a murit in mai 2006 si am stabilit ca la un an dupa moertea lui, dupa ce ii facem parastasul de un an, sa impartim bunurile. Eu, maica-mea si sormea, conform procentului ce-i revine fiecaruia in buna intelegere. Am depus actele la notar pentru succesiune si de aici a inceput circul. Pe sor-mea am convins-o cu greu sa vina sa semneze actele dupa ce i-am explicat ca daca nu vine sa declare ca accepta succesiunea, pierde. Cu maica-mea am gresit eu. I-am explicat ca daca savarseste acte de administrare a bunurilor ramase se considera acceptare tacita. S-a dus si a platit impozitul la terenuri si nici ca a mai vrut sa vina la notar. Lor le convenea status-qvo - ul asta, in care eu nu aveam nimic concret si gestionau ele tot. Ei bine, eu nu am putut sa fiu de acord cu acest lucru, pentru ca in timp ce ele sunt singurele, fara catel sau purcel si fac totul pentru bunastarea proprie, eu am doi copii de crescut si am considerat ca cel mai bine este sa-si gestioneze fiecare partea lui asa cum considera el de cuviinta si in niciun caz sa nu mai profite ele de partea ce revine copiilor mei. Dar ca sa revin. Am asteptat inca un an si vazand ca maica-mea nu vine sa declare ca accepta mostenirea, notarul mi-a facut o hartie de indrumare catre proces. Si asa am ajuns aici.
Logic ca minciunile au inceput sa curga inca din intampinarea depusa de avocatul paratelor, in care se afirma ca eu mai detin un apartament in proprietate, asta pentru ca instanta sa le accepte cererea de a le ramane lor apartamentul in litigiu, iar mie sa mi se stabileasca o sulta - lucru pe care l-au cerut paratele inca din intampinare, iar eu am fost intru totul de acord.
In fine, ca sa nu o lungesc, minciunile au continuat pe tot parcursul procesului, sub protectia judecatorilor care nu au luat atitudine deloc atunci cand le semnalam aceste minciuni.
Si o sa dau un exemplu. Paratele au fost citate la interogatoriu in mai multe randuri si de fiecare data au lipsit nemotivat. Cand au fost citate a treia oara (si au lipsit tot nemotivat) eu am depus la dosar un set de intrebari pentru fiecare dintre ele in care le intrebam si daca sunt de acord sa-mi depuna sulta in euro de la apartamentul in litigiu ce-mi revine conform procentului succesoral, in contul depus de mine la dosar, dar si daca sunt de acord sa-mi revina mie cele doua parcele reprezentand curtea casei si gradina casei (si exact asa m-am exprimat si am dat si nr. parcelelor si nr. tarlalei). Si pentru ca s-au prezentat nemotivat am solicitat sa se aplice art. 225 din CPC. Tot la acest termen avocatul paratelor a mintit cu nesimtire ca maica-mea se afla in spital si a mai jucat si un teatru de doi bani, spunand:,,Daca este nevoie o scot din spital, doamna presedinte,, .I-am spus atunci doamnei Gabriela Florescu ca este o minciuna ordinara, ca parata se afla la tara si zburda pe miriste, dar a zambit si atat. Si tot procesul nu au facut altceva decat sa minta si sa tergiverseze.
Dar ca sa revin.
Avand in vedere cele mentionate deja si anume ca solicitarea de expertiza a fost facuta cu rea credinta, ca trebuia sa fie facuta de la bun inceput, de atunci cand au fost dispuse si celelalte expertize, pentru ca logic ca se stia de casa (stiam totii-desi nu figura in acte), a detinut de la bun inceput acel act al casei pe care eu i l-am cerut si m-a mintin ca nu-l are pentru ca nu exista, dar si ca este total inutile si irelevanta, consider ca doamna judecator trebuia sa anuleze aceasta cerere de expertiza si sa-mi dea de urgenta drepturile legale.
Am uitat sa mentionez, insa paratele au mai ascuns un act pe timpul procesului, act prin care tatal meu vanduse circa 4000 de mp de teren vie. Maica-mea, pentru a tergiversa si amana judecata, mi-a dat mai intai o copie, iar actul mi l-a dat doar atunci cand i-a spus avocatul lor ca nu mai poate sa tergiverseze intrucat doamna judecator a trimis deja adresda la noatrul unde s-a intocmit actul.
Vreau sa arat un lucru. Am auzit mai multi magistrati care se plangeau la televizor ca procesele dureaza asa mult si din cauza justitiabililor care nu sunt reprezentati de avocat. Eu nu sunt reprezentat de avocat pentru ca nu am avut bani sa-mi angajez unul. Dar ce pot sa constat este faptul ca din luna septembrie 2008, termen la care se aflau la dosar toate expertizele si se putea imparti fara probleme si da o hatarare si pana in prezent, toata aceasta prelungire s-a datorat indolentei si comportamentului abuziv al judecatorilor care au judecat acesta cauza. Si uite asa s-a ajuns ca in luna iunie 2009 sa nu fie facuta o expertiza ilegala, inutile si irelevanta, mentinuta in continuare de catre un judecator abuziv.
Sa stiti ca m-am intrebat si eu ce motiv ar avea un judecator sa mentina aceasta expertiza dispusa de doamna Florescu, avand invedere ilegelitatea si inutilitatea ei ? Pentru ca este clar ca si acesta doamna judecator isi da seama ca expertiza este si ilegala si inutila. Si singurul motiv pe care l-am gasit este ca poate, pur si simplu savarseste acest abuz abominabil impotriva mea pentru ca poate.
Revenind la poze, se observa atat starea de degradare a imobilului (o casa de circa 100 ani care in perioada 1965-1990 a fost nelocuita), dar si materialale din care este construita - paianta, adica pamant cu balegar si nuiele. In unele sparturi, cum este cea din spate, se observa chiar si grinzile de lemn.
Cum am mentionat deja, domnul expert care a masurat terenurile a vazut-o (interior si exterior) si a facut o evaluare aproximativa la 15.000 - 20.000 lei. Intradevar, omul este expert topo nu in constructii, dar are experienta si nu cred ca putea sa se insele prea mult. Dar sa spunem ca s-a inselat cu 10.000 lei si casa valoreaza 30.000 lei. De cinci ori si ceva mai putin decat 160.000 lei cat am renuntat eu in favoarea paratelor.
Astept in continuare un raspuns la intrebarea:
Ce articol de lege ii interzice unui judecator sa indrepte o nedreptate (solicitare ilegala, inutila si irelevanta), fie ea dispusa tot de un judecator care intamplator era si vicepresedinte al judecatoriei sectorului 3 ?
Multumesc.