Buna ziua dragi forumisti, intrebarea mea este daca si in ce conditii o institutie publica ar putea face fapte de comert care sa genereze profit, catalogat ca venituri proprii.
Concret credeti ca un minister poate organiza o serie de magazine comerciale (cumparare si revenzare de bunuri) în sediile unitatilor proprii, pe care sa le aprovizioneze şi administreze in numele sau, facand in acest fel venituri? (Aceasta activitate neavand dealtfel nici cea mai mica tangenta cu specificul ministerului).
Ce impedimente ar putea exista din punct de vedere legal si contabil (totusi contabilitatea unei institutii publice este organizata diferit de cea a unui comerciant)
buna ziua,
nu stiu daca trebuie sa specificati ,,ministerul", insa sigur acesta functioneaza in baza unei legislatii, in care se stipuleaza ce face si mai ales cat are voie sa faca.
Dupa parerea mea un minister este autoritate de coordonare si control pe linia lui de activitate si achizitiile se fac pentru consum propiu si continuare activitate in conditii optime.
Un minister nu cred ca este facut sa presteze activitati comerciale ,,pentru profit".
Demisia
stefan_ruxandra
buna ziua! lucrez la o firma din 28.08.2007 si vreau sa-mi dau demisia, stand in preaviz cele 30 de zile corespunzatoare functiei de conducere pe care am ... (vezi toată discuția)