avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... O institutie publica poate face fapte de comert si ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

O institutie publica poate face fapte de comert si implicit profit?

Buna ziua dragi forumisti, intrebarea mea este daca si in ce conditii o institutie publica ar putea face fapte de comert care sa genereze profit, catalogat ca venituri proprii.

Concret credeti ca un minister poate organiza o serie de magazine comerciale (cumparare si revenzare de bunuri) în sediile unitatilor proprii, pe care sa le aprovizioneze şi administreze in numele sau, facand in acest fel venituri? (Aceasta activitate neavand dealtfel nici cea mai mica tangenta cu specificul ministerului).
Ce impedimente ar putea exista din punct de vedere legal si contabil (totusi contabilitatea unei institutii publice este organizata diferit de cea a unui comerciant)
Cel mai recent răspuns: costic , utilizator 14:03, 27 Februarie 2012
buna ziua,
nu stiu daca trebuie sa specificati ,,ministerul", insa sigur acesta functioneaza in baza unei legislatii, in care se stipuleaza ce face si mai ales cat are voie sa faca.
Dupa parerea mea un minister este autoritate de coordonare si control pe linia lui de activitate si achizitiile se fac pentru consum propiu si continuare activitate in conditii optime.
Un minister nu cred ca este facut sa presteze activitati comerciale ,,pentru profit".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa de post pentru manager comercial misstik misstik va rog imi puteti da raspuns pt intrebarea mea....imi trebuia la scoala pentru firma de exercitiu .:(..pe internet nu sunt asa concrete .Multumesc. (vezi toată discuția)
Director magazin bastti bastti Buna As vrea si eu o fisa post director magazin si niste criterii de evaluare. Unde pot gasi ? Multumesc frumos (vezi toată discuția)
Demisia stefan_ruxandra stefan_ruxandra buna ziua! lucrez la o firma din 28.08.2007 si vreau sa-mi dau demisia, stand in preaviz cele 30 de zile corespunzatoare functiei de conducere pe care am ... (vezi toată discuția)