avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... bataie de joc
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

bataie de joc

buna ziua,

in urma cu doi ani (2010) am dat concurs pentru un post.
In urma caoncursului am fost decalrata admisa insa NU PE POSTUL SCOS LA CONCURS
am primit si o adresa din partea societatii (de stat) prin care am fost anuntata ca am castigat concursuul si ca ma vor angaja FARA CONCURS pentru uramtorul post vacant.

Vineri (24.02.2012) am primit o adresa prin care am fost instiintata ca s-a infiintat un post cu jumatate de norma pe 6 luni la vreo 300 Km distanta si ma invita sa il ocup , iar dac refuz nu mai am posibilitatea de a fi angajata fara concurs.

Mie mi se pare bataie de joc ....si eu nu am candidat pe post la orice filiala a lor ci doar in localitatea de unde sunt.

Ma poate ajuta cineva?
Multumes
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:06, 27 Februarie 2012
Dupa doi ani de zile de la concurs nu ati ocupat postul nici pana in prezent? ...
nu , deoarece oficial au inghetat angajarile
de abia acum au posturi vacante ...respectiv postul care mi se ofera
Adresa prin care ma anunta ca s-a creat un post a fost trimisa vineri 24.02.2012, deci dupa 2 ani si postul este vacant incepand cu 01.03.2012
Mi se pare anormal ..intrucat o lege nu are efect retroactiv ... daca s-a dat concurs pe un post, atunci inseamna ca acel post nu era blocat, iar legislatia permitea angajarea...

Angajarea fara concurs nu se poate face, deoarece legislatia prevede ca incadrarea salariatilor la institutiile si autoritatile publice si la alte unitati bugetare se face numai prin concurs sau examen, dupa caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare concurs de angajare dupa sustinerea probelor tdzfabio tdzfabio Buna seara. Conform titlului m-am inscris la un concurs de angajare pentru un post vacant, am depus documentele, m-am prezentat la concurs si am sustinut ... (vezi toată discuția)
Detasare personal auxiliar uta72 uta72 Speta: 1. O persoana angajata pe durata determinata - didactic auxiliar ( in locul unei doamne care este in crestere copil) poate fi detasata la alta scoala ... (vezi toată discuția)
Concurs antifrauda explorer explorer Buna ziua. Am rugamintea de a-mi oferi un sfat, o parere, asupra urmatorului subiect: de curand am participat la un concurs pentru un post de inspector ... (vezi toată discuția)